İş kazası maluliyet davası
11,08,2004 günü iş yerinde kazalanan bir arkadaşı hastaneye nakil halinde iken ambülansın karşı tarafın hatalı sollaması sonucu yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ben bu kazada refakatçi olarak görevliydim vucudumda birçok kırık meydana geldi açtığım davada %4 maluliyet ve tazminat aldım bilirkişi raporunda ambülans şöförü arkadaşım %30 kusurlu bulundu. Fakat aynı resmi kuruma ait ambülansın zorunlu sigortası ve kaskosu olduğu halde kendi çalışanı olan şöför arkadaştan %30 a tekabul eden miktarın rucu edilmekte yasalmıdır?
%30 luk kısmı sigorta ve kasko şirketinden talep edilmesi gerekmezmi?
Sigorta şirketlerinden tazminata dair kısmın talebi için bir zaman aşımı varmıdır?
bu konuya benzer sonuçlanmış örnek bir dava varmıdır?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Ambulans şöförüyüm kaza yaptım
Bir kamu kurumunda ambulans şöförü olarak çalışmaktayım.11,08,2004 günü görevli olarak yaralıyı ve iki refakatçiyi hastaneye intikal ettirdiğim esnada yaralanmalı trafik kazası meydana geldi bilirkişi raporu bendeki kusur oranını %30 olarak belirledi .araçta bulunan yaralı ve refakatçiler kurum aleyhine dava açtılar ve kazandılar.ambulansın ve benim işçisi olduğum kurum bilirkişi raporunun belirlediği %30 lık kusur payına göre ödediği tazminatı benden talep etmekte ancak ambulansın zorunlu mali sigortası ve kasko sigortası bulunduğu halde tarafıma rücu davası açtı böyle bir hakkı varmıdır bu tazminatı benden alabilirmi kaza tarihinden buyana devam eden davalar var bu süre zarfında kaskonun ve sigortanın ödemesi gereken % 30 luk pay zaman aşımına uğrarmı bu parayı ödeyecek gücüm yok yardımcı olursanız sevinirim.