Kabul edilmeyen dilekçe ve ses kaydı
merhaba.
öğretmen olarak çalıştığım okulda idareci ve memurun ortak ihmali sonucu oluşan bir sıkıntıyla ilgili olarak bilgi edinme istemiyle dilekçe vermek istedim. müdür beni azarlayarak ve tehditler savurarak odasından kovdu, ardından da memurun odasına çağırttı. oraya gittiğimde de memur tarafından hakarete uğradım. ve dilekçem kabul edilmedi. şimdi bu durumda dilekçe hakkımın engellenmesi durumu sözkonusu sanırım. bu sebeple şikayetçi olmak istiyorum. ancak dilekçemin kabul edilmediğini nasıl ispatlayacağım? (bu arada; dilekçemi iadeli taahhütlü olarak gönderebileceğimi okumuştum forumlarda. bu durumda kayıt numarasını falan nasıl öğreneceğim peki?) böyle bir durumun başıma gelebileceğini tahmin ettiğimden, telefonumun ses kaydını açmıştım. yani sözkonusu tehditler ve hakaretler telefonumda kayıtlı. şimdi bu durumda bu kayıtlar, dilekçemin kabul edilmediği, tehdit ve hakarete maruz kaldığım hususunda delil teşkil edebilir mi acaba? tekrar belirteyim: bu bir telefon dinleme olayı değil, yüzyüze görüşülürken konuşulanların kayıtları.
yanıtlarınız ve yorumlarınız için peşinen teşekkür ederim..
Re: Kabul edilmeyen dilekçe ve ses kaydı
Merhaba.Önce devlet memurlarnın şikayet ve müracaatları hakkında bir kanun ve yönetmelik var.onu açıyorsunuz ve orada dilekçe örneği vardır.Dilekçeyi uygun şekilde doldurun.Müdürünüze verin.Verirken ses kaydı yapılabilir mi bilemem(yani memurluk yönünden suç işlemiş olur musunuz bilemem).ama yanınızda iki arkadaş falan olursa şahit olarak iyi olur.kabul etmezse aynı dilekçeden bir tane daha çıkartmanız gerekiyor ama bu dilekçede müdürünüzü il / ilçe milli eğitim müdürünün adını yazarak şikayet ediyor ve ilgili müracaat dilekçemi kabul etmedi demeniz gerekiyor.bunun tarih ve kayıt nosunu alın ve bekleyin.İyi akşamlar.
güzel söylemişsiniz, teşekkür ederim ama soruma cevap olmamış. benim aklımdaki soru: bir üst makama, dilekçemin kabul edilmediği gerekçesiyle şikayette bulunacağım, ama o zaman da müdür "bana dilekçe falan verilmediki reddetmiş olayım" derse nolcak? o zaman müfteri durumuna düşmeyecek miyim?
Kanuni yollardan alınmayan ses kayıtlarının delil olma özelliği bulunmamaktadır. Bu yüzden kaydettiğiniz ses kayıtları geçerli değildir.
Bilgi edinme kapsamında ki başvurunuzu iadeli taahhütlü ya da, birden fazla nüsha olarak Milli Eğitim ve kendi çalıştığınız okula göndermeniz halinde, cevap vermek zorunda kalacaklardır.
Size tavsiyem yeni bir dilekçe yazmaya başlayın :) Kolay gelsin.
aydınlattığınız için teşekkür ederim..
parmaklarınıza sağlık..