- 

Kredi kartı  borcu 
		iyi  gunler,size  sormak  istedigim  soru  bircok konuyu  icinde  barindiriyor.o  yuzden  tam  olarak  nereye yazacagim  konusundan  emin  olamadim.yanlis  bir  foruma  yaziyorsam  simdiden ozur  dilerim.su  an  yurtdisinda  yasiyorum,fakat  turk vatandasiyim.yaklasik  bir  yil  once  turkiyeden  ayrildim.kredi  kartlarimi  bir  arkadasima  kullanmasi  icin  vermistim,fakat  odemedi  ve  yuklu  bir  borc  bana  kaldi.o  sirada  turkiyede  calisiyordum  ve  calistigim  kurulusa  butun  borclu bankalardan  sirasiyla  haciz  geldi.hepsine (yaklasik 6 banka) mal  bildiriminde  bulundum.sonradan  birkac  bankadan  usulune  uygun  mal  bildiriminde  bulunmadigima  dair  geri  bildirimlar  aldim.bununla  ilgili  durusma  gunum  belli  oldu.fakat  o  gunlerde  mal  bildirimiyle  ilgili  hapis  cezasinin  kalktigi  soylendi  ve  o  gunlerde  bende  ulkeden  ayrildim.yaklasik  bir  yildir  yurtdisinda  yasiyorum  ve  bir  yabanci  ile  evlenme  hazirligindayim.benim  sizden  ogrenmek  istedigim;hakkimda  bir  hapis  cezasi  cikip  cikmadigini  nasil  ogrenebilirim?eger  bir hapis  cezasi  ciktiysa  suan  bulundugum  ulkede  turk konsolosluguna  gidip  adli  sicil  kaydi  istesem  vede  eger  bir  tutuklama  karari  varsa    turk  konsoloslugunda  beni  tutuklarlarmi  yada  turkiyeye  bildirirlermi?evlenme  icin  gerekli  belgelerin  hazirlanmasinda  konsolosluk  turkiyeden  nufus  kayitlarim  gibi  bazi  belgeler  isteyecek  bir  tutuklama  karari  varsa  bu  evlilige  onay  verilmemesi gibi  bir  sorun  teskil  edermi?sonucta  bu  kredi  karti  borclarini  ben  yapmamis  olsamda  benim  adima  oldugundan  odemeyi  dusunuyorum  fakat  suan  odeyecek  durumum  yok.suan  bulundugum  ulkede  evlenip  oturum  alip  calismaya  baslayip  bu  borclari kapatacagim.bunun icin  once  evlenmem  gerekiyor.kendi  ulkemdeki  bir  tutuklama  karari  evlenmeme  engel  teskil  edecekmi  acaba?simdiden  tesekkur  eder  iyi  calismala r dilerim