Mahkemenin şok kararı ne yapmalıyım?
Eşimle 4 ay evli kaldım anlaşamadık ailesine çok düşkündü ailesinin olduğu şehire yerleşmemize rağmen yapamadı ve boşanma davası açtı beni suçlayan bir dilekçeyle ve eşim 4B kapsamında sözleşmeli öğretmen mahkeme 2 yıl sürdü ve 5 bin maadi 10 bin manevi tazminat ve 200 ytl tedbir nafakası karar kesinleşince yokssulluk nafakasına hükmetti. Kusurlu olduğuma inanmıyorum ancak davayı emanet ettiğim avukat davada sorun yok iyi lehimize diyerek birşey yapmadı sanırım.
-Şimdi sorum eşim öğretmen 1600-1700 ytl geliri var benle aynı şartlarda bende öğretmenim yoksulluk nafakası haksız kazanç değil midir?
-yargıtay iptal ederse bu süreçte ödeyeceğim tedbir nafakasını geri alırmıyım?
-Verilen tazminat miktarları çok yüksek maaşımdan başka bir şeyim yok bunun için yargıtaya temyizde nasıl itiraz edilebilir? hakimin tarafların sosyo ekonomik durumlarını araştırarak uygun miktarda vermesi yönünde maade var sanırım.
temyiz son şansım ne yapmalıyım??
Re: Mahkemenin şok kararı ne yapmalıyım!!
Alıntı:
cenk75 rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle 4 ay evli kaldım anlaşamadık ailesine çok düşkündü ailesinin olduğu şehire yerleşmemize rağmen yapamadı ve boşanma davası açtı beni suçlayan bir dilekçeyle ve eşim 4B kapsamında sözleşmeli öğretmen mahkeme 2 yıl sürdü ve 5 bin maadi 10 bin manevi tazminat ve 200 ytl tedbir nafakası karar kesinleşince yokssulluk nafakasına hükmetti. Kusurlu olduğuma inanmıyorum ancak davayı emanet ettiğim avukat davada sorun yok iyi lehimize diyerek birşey yapmadı sanırım.
-Şimdi sorum eşim öğretmen 1600-1700 ytl geliri var benle aynı şartlarda bende öğretmenim yoksulluk nafakası haksız kazanç değil midir?
-Verilen tazminat miktarları çok yüksek maaşımdan başka bir şeyim yok bunun için yargıtaya temyizde nasıl itiraz edilebilir? hakimin tarafların sosyo ekonomik durumlarını araştırarak uygun miktarda vermesi yönünde maade var sanırım.
Peki avukatınız bişey yapmazken siz hiç davalara katılmadınızmı?siz haklı olduğunuzu söylüyorsunuz nasıl olduda kusurlu taraf oldunuz demekki karşı taraf iddialarını ispatlarken siz boş durmuşsunuz.
hayır katılmadım mahkeme zaten görev nedeniyle ayrı bir ildeyim. Avukatım bana sürekli davada bir sıkıntı yok en kötü ihtimalle birşey almadan vermeden biter dedi sürekli ama böyke bitti maalesef. yalnız dediğim gibi 1600-1700 lira geliri olan birine nasıl yoksulluk nafakası verilik ve 15 bin lira tazminat verilir kaldıki benim ödeme gücüm yok zaten 4 ay evli kaldık çocuk falanda yok
Alıntı:
hayır katılmadım mahkeme zaten görev nedeniyle ayrı bir ildeyim. Avukatım bana sürekli davada bir sıkıntı yok en kötü ihtimalle birşey almadan vermeden biter dedi sürekli ama böyke bitti maalesef. yalnız dediğim gibi 1600-1700 lira geliri olan birine nasıl yoksulluk nafakası verilik ve 15 bin lira tazminat verilir kaldıki benim ödeme gücüm yok zaten 4 ay evli kaldık çocuk falanda yok
Tedbir nafakasını ödemek zorundasınız.Ama temyiz yoluna gittiniz mi yani itirazettiniz mi bu duruma.Bu arada manevi tazminatı peşin vermek durumundasınız maddi tazmiyat gelirinize göre taksitlenebilir.Ayrıca 1600-1700 tl maaş alan birine bunlar verilirse siz tam kusurlu olmuşsunuz.bende 3 ay evli kaldım tazminatta ekonomik güce bakılmıyor kusura bakılıyor.yoksulluk nafakası çok şaşırttı beni sonuçta kazancı iyi eşinizin.
hayır karar daha yeni verildi gerekçeli karar yazılmadı henüz temyiz yoluna gideceğiz elbet.İyide 10 bin ytl nerden bulup ödeyeceğim peşin? Ama medeni kanun da sosyo ekonomik duruma uygun bir tazminat yani karşı tarafın ödeyebilieceği bir tazminata karar verilir diyor. temyizde tazminatın azaltılması olamaz mı kanımca nafaka kalacaktır.
Alıntı:
Maddi ve manevi tazminatın ödenmesi kararın kesinleşmesinden sonraya kadar ertelenebilir. Temyiz ederseniz karar yargıtaydan dönünceye kadar kesinleşmez. Bu arada tedbir nafakası ödemeye devam edersiniz.
Maddi ve manevi tazminatın yargıtaydan değişip değişmeyeceği konusunda en yakın tahmini dosyanıza hakim bir avukat yapabilir.
Peki yargıtay nafakayı haksız bulursa(eminim ki bulacaktır, çünkü yokssuluk söz konusu değil) bu süreye kadar ödemiş olduğum tedbir nafakasını geri alabilir miyim?
Alıntı:
Peki yargıtay nafakayı haksız bulursa(eminim ki bulacaktır, çünkü yokssuluk söz konusu değil) bu süreye kadar ödemiş olduğum tedbir nafakasını geri alabilir miyim?
Hayır.. Tedbir nafakası geri alınmaz. Karar kesinleşene kadar olan süre için ödemediğiniz tedbir nafakası varsa bu borcunuz reddedildikten sonra da kesilmez.
İkinizin toplam geliri 3200 liradan fazlayken şimdi 1600-1700 liraya düşmesi yoksulluktur. Ayrıca yoksulluk nafakasında asıl belirleyici kusurdur:
Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Baya şaşırtıcı bi karar, 4 aylık bi evlilik sonucu nasıl bir kusur işlediniz ki bu kadar ceza aldınız, ortada bir kusur var ve bu kusur ispatlanmış, ayrıca hakim de kanaat getirmiş, avukatınızın da herşey iyi gidiyor demesi tam bir skandal, dosyaya giren delilleri hiç mi incelemedi, size hiç mi bilgi vermedi olacak iş değil. Eşinizle konuşup bu tazminat meselesini halletmeye çalışın, tabi bu olayda kim ne yapmış ne kadar kusurlu, olayın iç yüzünü bilemiyorum.
Bu forumdan tek anlayabildiğimiz anlaşmazlık, eşin ailesine aşırı düşkünlüğü. Acaba tek neden bu mu yoksa başka nedenler var mı?