Eski daire sahibine gelen haciz kağıdı
Evi satın aldığım şahsın kızının aldığı kitap setine ait 1 hafta içinde ödeme yapılmazsa hacze gelineceğine dair kağıtı postacı kapıya yapıştırmış ben de sabah gördüm.Ben evi alalı 2 sene oldu borç da sanırım 3 senelik falan...
sormak istediğim evde kimse yokken gelirlerse evde bu şahıslar oturuyordur deyip çilingirle kapıyı açıp evden birşeyleri getirirler mi?
yoksa yöneticiden veya apartman görevlisinden soruşturup bu kişilerin taşındığını öğrenip giderler mi?.
sömestrde memlekete gideceğimizde evde olmayacağız dönüşte tatsız birşeylerle karşılaşırsak neler yapabilirim..
teşekkürler...
Re: Eski daire sahibine gelen haciz kağıdı
muhtara gidip eski ev sahibinin kaydına bakın naklini aldırmışmı aldırmadıysa sorun cıkabilir evin size ait olduğunu ve kendinizin oturduğunu eski ev sahibinin kaydını nakilsiz olarak düşürtün eve haciz gelmesi icin önce tebligat gelmesi lazım tebligat geldiyse kim imzalamış muhtar imzaladıysa tebligatı haciz işlemi başlayabilir bu karışıklığı düzeltmeiz için muhtara gidin tebligat gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz muhtar tebligatı imzaladıysa icra dairesine gidip dilekce vermeniz gerekecek saygılar
Yazım kurallarına uygun yazılan iletiler daha anlaşılır olacak,böylece amacına ulaşabilecektir.
muhtarı aradım.bu kişilerin kaydını aldıklarını söyledi...
gene de bir sorun çıkar mı acaba?
Muhtar tebligat almış mı? Aldıysa tebligat yapılmış olur.
Her halukarda tebligatı yapan icra dairesi ve dosya numarası yazılıdır.
7 gün içinde bu icra dairesine giderek bu adreste kişinin oturmadığını belirterek itiraz edin.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Muhtar tebligat almış mı? Aldıysa tebligat yapılmış olur.
Her halukarda tebligatı yapan icra dairesi ve dosya numarası yazılıdır.
7 gün içinde bu icra dairesine giderek bu adreste kişinin oturmadığını belirterek itiraz edin.
ben ist.da oturuyorum icra dairesi ise ankarada...
hiç alakam olmayan bir durum için ankara'ya gitmem gerçekten gerekli mi?
bu kişilerin burada oturmadıkları muhtarlık kayıtlarıyla sabitken masum bir vatandaş olarak benim bu kadar koşuşturmam normal mi?sonuçta benim imzaladığım tebligat vs. yok postacı kapıya yapıştırmış gitmiş, apartman görevlisine de yırtsınlar atsınlar benden çıksın da demiş...
başkasının oturduğu belli olan bir adrese çilingirle girmek bu kadar kolay mı gerçekten?
böyle bir durum olursa benim tazminat vs. gibi haklarım var mı?çünkü yarın başka bir ile gideceğim ve 15 gün olmayacağım...benim derdim bu...
yoksa burada olsam zaten sorun yok kimseye hakkımı yedirmem ama ya ben yokken gelirlerse, derdim bu...
tebligatı muhtar almadıysa sorun yok burada postacının hatası var kişiyi evde bulamasa tebligatı muhtara götürmesi lazımdı muhtarda bu adreste bu kişinin oturmadığını soylemesi lazımdı postacı kapıya tebligatı kapıya bırakamaz tebligatı bırakmazı için birinin imzalaması gerekiyor yapılan işlem yalnış
Alıntı:
ersyno rumuzlu üyeden alıntı
Evi satın aldığım şahsın kızının aldığı kitap setine ait 1 hafta içinde ödeme yapılmazsa hacze gelineceğine dair kağıtı postacı kapıya yapıştırmış ben de sabah gördüm.Ben evi alalı 2 sene oldu borç da sanırım 3 senelik falan...
sormak istediğim evde kimse yokken gelirlerse evde bu şahıslar oturuyordur deyip çilingirle kapıyı açıp evden birşeyleri getirirler mi?
yoksa yöneticiden veya apartman görevlisinden soruşturup bu kişilerin taşındığını öğrenip giderler mi?.
sömestrde memlekete gideceğimizde evde olmayacağız dönüşte tatsız birşeylerle karşılaşırsak neler yapabilirim..
teşekkürler...
Hic endişe etmenize gerek yoktur, orada postacı denilen töbe töbe dağdan toplamanın hatası var, orda komşularına sormamış,apt yöneticisi veya varsa kapıcısına sormamış,yapıştırmış TK.21 madde hesabı kağıdı gitmiş,muhtardada kaydı olmıyan yani ikamet kaydı nakledilmiş bir kişinin tebligat mazbatasını alan muhtarıda yemek lazım.burada usulsüz bir tebligat olmuş yani vesselem nasıl olduysa ortada işte.
Siz adınıza kayıtlı olan bir abone makbuzunu,evde görünür bir yerde bırakın derim,ayrıca karşı komşunuzada ve yöneticiyede bu hususta bilgilendirin ve gidin endişeniz olmasın evinizde haciz yapılmıyacaktır. haciz geldiğinde onlar muhakkak bir üst daireye karşı daireye veya yöneticiye sorarlar,ayrıca kapı ziline isminizi ve daire kapısına isminizi belirten bir yazı koyun .
Eyer buna rahmen haciz olursa olmıycahından eminimde farzı mahal olursa haksız haciz yapıldığından itiraz edilir doğan herhangi bir zarar ve ziyanınız varsa tazminatla birlikte alırsınız,yanlız haciz olmıyacaktır müsteri olun.
verilen cevaplar için çok teşekkür ederim.tavsiyelerinize uyacağım...
hepinize teşekkürler ve mutlu günler...