MSN ve Üyelik Şifresi Kırma
Merhaba yaklaşık 1.5 seen önce bir arkadaşımın msn ini kırmışlardı oda benden biliyordu.(kız arakdaş). Erkek arkadaşına söyledi arkadaşı beni aradı hakaret etti, hakaret dolu mesajlar gönderdi. Bende hakaret ettim.
Doğal olarak telefonda. Geçen sene savcılığa vermişti beni önümüzdeki nisanda duruşma var. Şuçsuzluğumu nasıl ispatlaya iblirim avukat tutmuş sanırım.Birsürü suçtan beni suçlamış. Suç olarak da attığım mesajları göstermiş ama ben o mesajları erkek arkadaşı bana küfür etti diye yolladım, karşılığında o mesjalara bakarsanız ben bile inanıyordum suçlu olduğuma, ne yapmam gerekiyor?
Re: MSN ve Üyelik Şifresi Kırma
Alıntı:
netmacig rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba yaklaşık 1.5 seen önce bir arkadaşımın msn ini kırmışlardı oda benden biliyordu.(kız arakdaş). Erkek arkadaşına söyledi arkadaşı beni aradı hakaret etti, hakaret dolu mesajlar gönderdi. Bende hakaret ettim.
Doğal olarak telefonda. Geçen sene savcılığa vermişti beni önümüzdeki nisanda duruşma var. Şuçsuzluğumu nasıl ispatlaya iblirim avukat tutmuş sanırım.Birsürü suçtan beni suçlamış. Suç olarak da attığım mesajları göstermiş ama ben o mesajları erkek arkadaşı bana küfür etti diye yolladım, karşılığında o mesjalara bakarsanız ben bile inanıyordum suçlu olduğuma, ne yapmam gerekiyor?
Sizde avukat tutunuz,en fazla hakaretten ceza alırsınız oda zaten para cezasına çevrilir,
Ki karşı tarafın haraket içeren mesajları duruyorsa ceza da almayabilirsiniz.
Msn kırılması ile ilgili sizi suçlayamazlar,iddia sahibi önce bunu ispatlamak durumundadır.
Çok teşekkür ederim. size.Msjları sildim ama savcılık kararı ile bildiğim kadarıyla çıkartıla biliyor.Msj ların çıkartılmasını talep edicem.
Size yarıyacak ilgili yasa maddesi ise;
Haksız fiil nedeniyle veya karşılıklı hakaret
TCK Madde 129 - (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi hâlinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi hâlinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Size yarıyacak ilgili yasa maddesi ise;
Haksız fiil nedeniyle veya karşılıklı hakaret
TCK Madde 129 - (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi hâlinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi hâlinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
Çok teşekür ederim.Msn ini benim kırmadığımı nasıl ispat edicem?Benimle o gün msn de görüştüğünü söylemiş ama ben 2 gün önce görüşmüştüm.Bir taraftanda msn im bilgisayarıma otomatik açılıyor.Onunla görüştüğüm gün hiç msn e girmemiştim.Öğrenciyim evimdeki arkadşalarıma sorduğumda benim msn imden biri ile konuştunuz mu diye konuşmadıklarıın söyledi 6 kişi kalıyoruz evde.Tek bilgisayar benim bilgisayarım.Daha öncede benzer bir olay olmuştu arkadşım kendi msn i açık düşünerek bir arkadaşımla konuşmuştu ama farkında vardığında durumu konuştuğu kişiye anlatmıştı.Evimdeki arkadşalarımdan birisi yapmış olamaz diye düşünüyorum.Ama kendisi benim msn imden selam iletisi aldığın söylüyor.Olayın olduğu gün ben başka bir şehirdeydim.Alkollü de değildim.Bana gönderilen hakaret msj larını operatör den istendiğinde çıkarılabilir mi? Olayın üstünden yaklaşık 1.5 sene geçti msj lar tekrar çıkarılabilir mi?