Eşe ait aracın haczi bu şartlarda mümkün mü?
Merhabalar.
Öncelikle biliyorum; diğer mesajları araştırdım ve aynı konuda birçok başlık açılmamasını istemişsiniz ama sorumun tam yanıtını bulamadığım için yeni bir konu açıyorum ve anlayışınız için teşekkür ediyorum...
1999 yılında evlenirken eşimin ailesinden ödemek kaydıyla 5000 USD borç aldım. 2004 yılının Nisan ayında ödemek istediğimde eşimin ailesi bu parayla , eşime bir araç almamı istedi ve bende öyle yaptım. 8.000 Ytl ile 2004 yılı Nisan ayında Fiat tempra Sw araç aldım ve ruhsatını eşimin üzerine yaptım. Sorunum ise şu an Kredi kartı borçları kervanına katıldım ve yakın bir süre içerisinde icra ile karşı karşıya kalacağım. Mesajların birinde eşe ait araç veya gayrimenkulun icra başladıktan sonra eşe satışı yapılmışsa haczedilebileceği geçiyordu ve bu beni korkuttu. Ben eşime aracı 2004 yılı nisan ayında aldım ve aracı o zaman üzerine direkt onun üzerine satın aldım. Fakat ödemeyi Kredi kartı sorunum olan banka üzerinden havale ettiydim. Yani parayı ödeyen ben görünüyorum. Evlendiğim zaman aldığım borcun ise yazılı hiçbir şeyi yok ve bunu ispat etmem mümkün değil. Şu an herhangibir icra süreci başlamış değil ama yakın zamanda başlayacak. Eşim hiçbir Kredi kartında kefilim değil. Sadece bir bankada ona ek kart çıkardıydım ama ona ait ek kartın hiç borcu yok ve ayrıca bankanın gönderdiği sözleşmeyi eşim imzalamamıştı.
Eşime geçen yıl aldığım bu aracın üzerine haciz gelmesi mümkünmüdür?
Bunu soruyorum çünkü eğer böyle birşey mümkünse hacizde 3-5 kuruşa satılacağına haciz süreci başlamadan aracı satmayı planlıyorum.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.
Ayrıca borcumu ödeme niyetindeyim ama gelir/gider dengem iyice bozulduğu için hangisine yetişeceğimi şaşırdım. Bu nedenle ödeyebileceklerimi belirledim. Ödeyemeyeceklerimi haciz yoluna götürmeyi planlıyorum. Çünkü son 5 aydır minumum tutarları ödedikçe ve yeni harcama yapmadığım halde borcum artmaya devam ediyor. Artık tek tek halletme yoluna gideceğim.