Sınavı kazanmama ragmen, askerlikten dolayı atamam yapılmadi
Merhabalar
Sizlere bir konu hakkinda danismak istiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Viyana´da ikamet etmekte ve burada Viyana Teknik Üniversitesinde okumaktayim. Türkiye Büyükelciligi, Viyana Baskonsoloslugunun acmis oldugu Sözlesmeli Sekreterlik yazili ve sözlü sinavini gecerek basarili olmama ve askerligimin de tecilli olmasina ragmen, askerligi mi henüz yapmamis olmamdan dolayi atamam yapilmadi. Bunun üzerine Disisleri bakanligina dilekce yazarak bilgi edinme talebinde bulundum. `Erkekler icin askerligi yapmis olmak ya da yapilmis sayilmak` sartinin, Disisleri Bakanliginin bir özel sarti oldugu belirtilmis. Fakat ben basvurur iken basvurum kabul edilmisti. Türkiye´ye gelip mahkemeye basvurmayi dusundum fakat firsatim olmamisti. Arkadaslar simdi subat ayinda Türkiye´ye gelmeyi dusunuyorum. Yazili sinav 17.10.2008 tarihinde sözlü sinav ise 20.10.2008 tarihinde yapilmisti. Hala basvurma hakkim var midir? Ve durum hakkinda sizce neler yapabilirim? Tesekkür ederim.
Re: Sınavı kazanmama ragmen, askerlikten dolayı atamam yapılmadi
Askerlik nedeniyle atamanızın yapılmadığına dair yazılı bildirimin yapıldığı tarihten itibaren dava süresi işlemeğe başlar. Böyle bir bildirim yapılmış mıydı ?
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik nedeniyle atamanızın yapılmadığına dair yazılı bildirimin yapıldığı tarihten itibaren dava süresi işlemeğe başlar. Böyle bir bildirim yapılmış mıydı ?
Hayir. Sözlü sinavin sonunda tarafima sözlü olarak söylendi. Akabinde Disisleri bakanligi tarafinda bilgilendirme icin basvuru da bulunmustum. Yukarida yazdigim cümleyi cevap olarak gönderildi. Ama yazili bildirim icin konsolosluga talepte bulunabilirim. Dava süreci sizce nasil isler? Kazanma olasilim var midir? Cevabiniz ve ilginiz icin tesekkür ederim.
Bilgi edinme talebine verilen cevaba istinaden de dava açılabilirse de, siz yeni bir başvuru yaparak, yazılı ve sözlü sınavı kazanmış olmanıza rağmen atamanızın yapılmadığını belirtin ve atamanızın yapılmasını isteyin.
Olumsuz cevap verilirse o zaman dava açarsınız.