Emekli sandığı kanununun 104.maddesinin yeni sgk yasası ile kalkması
5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun 104. maddesi:
"39uncu maddenin yetersizlik ve disiplin sebepleri hariç olmak üzere (e) ... fıkralariyle ... gösterilenler, kurumlarda emeklilik hakkı tanınan vazifelerde çalıştırılamazlar hükmü yeralmakta idi.
Şimdi adı geçen kanunun 104. maddesi 1 ekim 2008 tarihinde yürülüğe giren yeni sosyal güvenlik yasasının 106.maddesi uyarınca tamamen yürürlükten kaldırılmıştır.Bu durum uygulamada ne gibi sonuçlar doğuracaktır?
(Diğer taraftan, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun, kurumlarda emeklilik hakkı tanınan vazifelerde çalıştırılmayacak olanları düzenleyen 104 üncü maddesinde, yetersizlik ve disiplin sebeplerinden dolayı sicilleri üzerine emekliye sevkedilenler hariç tutulmuştur.)
Cevap: Emekli sandığı kanununun 104.maddesinin yeni sgk yasası ile kalkması
Sayın Libertysea,
Yanlış anlamazsanız size bi sorum olacak:Forumlardaki iletilerinizde firar sürecinde hiçbir sorun yaşamadığınızı yazmıştınız ancak 2009 aralık ayındaki bir iletinizde evinize polis baskınları olduğunu ailenize terörist muamelesi yapıldığını yazmışsınız..Ben anlayamadım durumu acaba başka birinin yaşadıklarını da katarak mı bu duruma parmak basmak istediniz..Sakın yanlış anlamayın amacım sorgulamak değil sadece çelişkiye düştüm..Zira ben de 7 aydır firariyim ve çok şükür sadece ilk ay haricinde kimse gelmedi evime ve gelenler de kapıdan sorup gitmişler.
Bir de hem sizin verdiğiniz bilgiler hem de kişisel araştırmalarım sonucunda yeniden devlet memuru olma konusunda kanunen bi sıkıntı olmadığını gördüm..Bu konudaki tüm bilgilendirmeleriniz için teşekkürler ve son olarak şunu sormak istiyorum:Yaklaşık 8-9 aydır devlet memurusunuz sanırım herhangi bir problem çıktı mı?
Çok teşekkürler, iyi günler.
Saygılarımla,