Sayın hukukçular,
E-mail suç kanıtı olarak gösterilip dava açılabilirmi? Bildiğiniz gibi herhangi bir e-mail çok kolay aslı gibi taklit edilebilir. E-mail mahkemede kanıtmıdır?
Teşekkür ederim.
Saygılarımla!
Printable View
Sayın hukukçular,
E-mail suç kanıtı olarak gösterilip dava açılabilirmi? Bildiğiniz gibi herhangi bir e-mail çok kolay aslı gibi taklit edilebilir. E-mail mahkemede kanıtmıdır?
Teşekkür ederim.
Saygılarımla!
Kanıt olarak kullanılabiliyor.
Header bilgileri ile birlikte evet.
Header yoksa?
Sizce ?
Ben bilişim konularından pek anlamıyorum sayın c_selin. Sadece siz header bilgileri ile evet deyince, bir an tersini düşündüm ve bir bilirkişi olarak size sordum.
Saygılar.
evet olabiliyor.. benim arkadaşı o yüzden mahkemeye verdiler.. e-mailde yazdığı da şu idi "bir şişe şarap parası adam öldürülen şu ülkede".. bunda tehdit unsuru buldular hala çözümlenmedi davası.. mailde isim soyisim varsa ona bakarlar yoksa da ip den bulabilirler.. saygılar..
Merhabalar...
Bu durumda resmi merciler email servis sağlayıcısından IP bilgisini isteyebiliyorlar. Örneğin Hotmail için doğrudan Microsoft Tr resmi muhatap.
Ayrıca mail headerın bir kısmını mailin çıktığı client doldurmakta. Yani mail headerın boş olma sebebi server değil mail atan clientdır. Mailin ulaştığı serverin loglarindan yola çıkarak mailin hangi serverden geldigine ve ordan da clientın çıkış noktası bulunabilir gibi. Yine de yüzde yüz bulunabilir demek mümkün değil.
Saygılar..