Şikayeti geri alma olur mu?
S.a.alacaklarımın tespiti için bölge çalışmaya şikayet dilekçesi yolladım.2 saat sonra işveren alacağımı vereceğini söyledi.Bende aldım.Yalnız durumu kendisine anlattım şikayet ettim diye tamam olsun dedi.
Bölge çalışmaya yarın hemen yine bir dilekçe yazarak işverenden alacağımı tahsil ettim.Yaptığım şikayet dilekçesinin işleme konulmamasını talep ederim.
Desem işlemi durdurabilirmiyim.Yada bu evrakın bölge çalışmaya varmadan postaneden geri alma imkanı var mıdır.Bugün Balıkesirden iadeli taahhütlü yolladım Bursaya mektup yola çıkmış.Yarın bursa postanesini telefonla falan arasam varmasını engelleyebilirmiyim.
Re: şikayeti geri alma olur mu
Evet şikayetinizi geri alabilirsiniz. Alacağınızı almış olmanız işvereni ibra ettiğiniz şeklinde yorumlanır. Yalnız Bölge Çalışma Müdürlüğüne yapmış olduğunuz şikayette işverene herhangi bir para cezası verilmesi durumu ortaya çıkarsa işveren bundan zarar görebilir.:)
yani müfettişlerin gelip incelemesini engelleyemem :(
İşverenle karşılıklı anlaşma ile şikayete konu ödemenin tarafınıza yapıldığını sorunun çözüme ulaştığını ,ilk dilekçe tarihinizi de vererek yazılı olarak kuruma bildirebilirsiniz.
Bölge çalışma müdürlüğü bu tür durumlarda genellikle karşılıklı anlaşma yolunu önermekte.
Çok saolun.Yarın öncelikle postane ile görüşüp gitmesini engelleyeceğim olmazsa yeni bir dilekçe ile anlaştığımızı belirteceğim.Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
bildiğim kadarıyla bölge çalışma müdürlüklerinde o kadar çok yoğun şikayet dilekçeleri var ki müfettişler yetişemiyorlar, nişanlım için 127 gün önce (antalya) bölge çalışmaya dilekçe verdik,hala rapor gelmedi..
şikayet dilekçesi yanında bir de şikayeti geri alma dilekçesi var, hemen yarın gidip doldurup işleme koyarsanız şikayetten vazgeçerseniz size sıra gelmeden iptal olacaktır, endişe etmeyiniz..