Maaşların bankaya yatma zorunluluğu
Merhaba!! sizlere bir sorum olacak.Bilindiği üzere kayıt dışı ile mücadele kapsamında yeni bir uygulama 2009 Ocak itibariyle başlayacak.Yani asgari ücretten fazla maaş alan işçilerin maaşları bankaya yatmak zorunda.Benim soruma gelince;Diyelimki benim maaaşım 550net maaş+45 yol parası+50 asgari geçim indirimi ile toplam 645 lira....İşveren bodroda maaşımı düşük gösterdiği için, bankaya bodrodaki rakaımı yatırıp gerisini elden ödemeye kalkarsa suç işlemiş olmazmı?Yani işçisini ve Devletini dolandırmış olmazmı?Ayrıca benim buna itiraz etme hakkım varmı? Saygılar...
Re: Maaşların bankaya yatma zorunluluğu
Evet işveren bankaya yatırmak zorunda. Fakat şikayet ettiğiniz takdirde o işyerindeki geleceğiniz tehlikeye düşmüş olmaz mı?:)
İşvereniniz zaten şu anda da gerçek ücretinizden daha düşük bir ücret karşılığı prim ödeyerek aynı suçu işlemekte.
Yapabileceğiniz, gerçek ücretinizi ıspatlayabiliyorsanız bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunmak,iş mahkemesinde dava açmaktır.Gene bu sebeple sözleşmenizi sona erdirerek( diğer şartları sağlıyorsanız) kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Evet işveren bankaya yatırmak zorunda. Fakat şikayet ettiğiniz takdirde o işyerindeki geleceğiniz tehlikeye düşmüş olmaz mı?:)
Yanıtınız için teşekkür ederim Mehmet bey...Şöyle söyleyebilirim İşveren geleceğimi tehlikeye düşürürüyorsa hiç çekinmeden o işyerindeki geleceğimi tehlikeye düşürürüm...Hayatta paradan başka birşeyim olmayacaksa:varsın param olmasın vicdanım ve onurum olsun....Teşekkürler
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşvereniniz zaten şu anda da gerçek ücretinizden daha düşük bir ücret karşılığı prim ödeyerek aynı suçu işlemekte.
Yapabileceğiniz, gerçek ücretinizi ıspatlayabiliyorsanız bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunmak,iş mahkemesinde dava açmaktır.Gene bu sebeple sözleşmenizi sona erdirerek( diğer şartları sağlıyorsanız) kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim Erdoğan bey...Hayatım pahasına bile olsa haklarımı sonuna kadar arayacağım..Eğer gerçekten hukuk'un üstünlüğü varsa hakkımı yedirmeyeceğim..İş bulama ve işten atılma gibi korku avutmaları insana birşey kazandırmaz diye düşünüyorum...Teşekkür ederim..