Kefil olmadığım krediden icra gelmesi
2006 yılında enişteme bir bankadan çekeceği kredi için kefil olacaktım, tüm evrakları ve başvuru sözleşmesini imzaladım ve teslim ettim.
kredi onayını beklerken acil bir işim sonucu şehir dışına çıkmak zorunda kaldım.
eniştemle görüşmemde başka birini bulduğunu ve hallettiğini söyledi.
17 aralık 2008 de bir başka kişiye kefil olmak için iş yerinden "icrası yoktur" yazısını almak için baş vurduğumda, maaşıma haciz geldiğini öğrendim. ama daha kesinti yapılmamıştı. yaptığım araştırmada icranın geldiği bankayı öğrendim ve bankaya gittiğimde, benimle ilgili hiç bir kayıda raslanmadı. banka anlaşmalı avukatlarına yönlendirdi. bende eniştemi aradım avukatın yazıhanesinde buluştuk. eniştem avukata "yanlış kişiye haciz ettiniz, daha öncede size dediğim gibi bu kişinin krediyle alakası yoktu" dedi. avukatta bana tebligatı niye aldığımı sordu. fakat ben hiç bir tebligat almamıştım. eniştem atladı "gelen tüm tebligatları" kendisinin aldığını söyledi. ben kızdım ve orayı terkettim. avukat benim haklı olduğumu ve hemen üzerine haczi kaldıran yazıyı eniştemle bana gönderdi. ve yanına uğramamı istedi. ben gitmedim. olay tatlıya bağlandığı diye düşündüm ve o dosyadan eniştemin borcu olduğundan fazla kurcalamamaya karar verdim.
fakat 10 gün önce internette aracımın bilgilerini kontrol ederken icralı olduğunu gördüm. sonra bunu da kaldırttım ama, artık bu durumdan şüpelerim var.
1- başvuru evraklarından başka kesinlikle hiç bir imzam ve onayım olmayan bu krediden itiraz etmezsem ileri de başıma yıkılırmı? dava açmaya kalksam kimlere açmalıyım?
2- işyerinde olsun, icra dairesinde suçlu gibi davranıldım, aşağılanmış hissettim, çok sıkıntı yaşadım. manevi tazminat davası açsam hak edermiyim?
3- avukat seçerken nelere dikkatetmeliyim?
teşekkür ederim.
Not: birde ben engelliyim, bir çok yere gitmemde sorun oluyor.
Re: Kefil olmadığım krediden icra gelmesi
eğer dediklerin gibi ise açacağın her türlü davayı kazanırsın... bankaya tazminat davası patlat gitsin...
Alıntı:
dedeseth rumuzlu üyeden alıntı
patlat gitsin...
Hey yavrum hey..
Açacağınız tazminat davaları uğradığınız zarar ile sınırlıdır. Başka bir deyişle ne kadar zarara uğradığınızı ispat etmek zorundasınız. Bankanın yaptığı yanlışı fark edip hacizleri kaldırdığı anlaşılıyor. Ancak icra takibinde borçlu olarak hala görünüp görünmediğiniz. Vekilin dosyada sizin hakkınızdaki icra takibinden vazgaçip geçmediği anlaşılmıyor.
Ayrıca sizin adınıza tebligatı almaya yetkili olmayan bir kişiye yapılan tebligatın da usulsuz olduğu unutulmamalıdır.
Manevi tazminat yönünden de haklarınız olabilir. Ancak sonuçta edineceğiz yarar beklediğinizden daha az olabilir
Eğer hakkınızdaki takipden vazgeçilmedi ise menfi tespit davası ile birlikte ayrıca uğradığınız zararın tazmini için dava açabilirsiniz