Ürün Iadesinde,ürün ücretinin Faizi Söz Konusu Olur Mu?
4077 Sayılı kanun hükmünce bir ürünün ayıplı olduğu(gizli ayıp) ürün satın alındıktan aylarca sonra ortaya çıkmışsa ve geri iadesi kabu edildiğinde ürün tutarı faturadaki miktar olarak mı geri ödenir,yoksa herhangi bir faizi sözkonusu olurmu ?
Ayrıca ürün yabancı menşeli bir ürün olup dolar kuru üzerinden ücretlendiriliyorsa ve tl olarak satılıyorsa iadesi kur üzerinden mi yoksa fatura miktarı üzerinden mi ödenir?
şimdiden teşekkürler
Re: Ürün Iadesinde,ürün ücretinin Faizi Söz Konusu Olur Mu?
27.11.2008 tarihinde daha önceden servise gönderdiğim telefonum için hakem heyeti tarafından ayıplı mal gerekçesiyle fatura iadesi kararı çıkarttım.
07.02.2009 tarihine kadar bugün yatırıyoruz yarın yatırıyoruz diye oyaladılar. bundan sonra ne yapmalıyım?
Alıntı:
165658 rumuzlu üyeden alıntı
27.11.2008 tarihinde daha önceden servise gönderdiğim telefonum için hakem heyeti tarafından ayıplı mal gerekçesiyle fatura iadesi kararı çıkarttım.
07.02.2009 tarihine kadar bugün yatırıyoruz yarın yatırıyoruz diye oyaladılar. bundan sonra ne yapmalıyım?
Değeri belli bir miktarın altındaki hakem heyeti kararları mahkeme kararları gibi ilamlı icra takibine konu edilebilir. Satıcının ödemeyi yapmasını beklemek yerine kararı icra takibine verebilirsiniz. Takibi bir avukattan yardım alarak da yapabilirsiniz, avukatlık ücretini de borçlu öder. Bu şekilde haciz baskısından kurtulmak için ödemek zorunda kalacaklardır.