İşveren Ve Işçi Sözleşmesi Hakkinda İşveren Böyle Bir Hak Talep Edebilir mi?
Merhabalar
Çalışmakta olduğum ünlü bir bilgisayar firmasında işveren işçi hakkında böyle bir hakka sahipmidir ? Bknz. 7. Madde yardımcı olacak herkeze teşekkür ederim.
http://img171.imageshack.us/img171/4800/adszdm0.th.jpg
Re: Iş Veren Ve Işçi Sözleşmesi Hakkinda İşveren Böyle Bir Hak Talep Edebilir Mi ?
İşverenin rekabet yasağı ile ilgili cezai şart koyabilme hakkı var sözleşmeye.
İstanbul ili ile sınırlandırılmış,çalışma sürenize bağlı olarak orantılanıp böyle bir yasağa bağlı tazminatın ödenmesini uygulatabilir mahkeme kararıyla.
Re: Iş Veren Ve Işçi Sözleşmesi Hakkinda İşveren Böyle Bir Hak Talep Edebilir Mi ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşverenin rekabet yasağı ile ilgili cezai şart koyabilme hakkı var sözleşmeye.
İstanbul ili ile sınırlandırılmış,çalışma sürenize bağlı olarak orantılanıp böyle bir yasağa bağlı tazminatın ödenmesini uygulatabilir mahkeme kararıyla.
Peki ben çalışmakta olduğum firmadaki sözleşmemi fes edip başka bir bilgisayar sektöründe çalışmak istediğim zaman ne yapmam gerekli ? bilgisayar söktöründe çalıştığım yerin izni olmadan 2 yıl çalışamayacağım yazıyor
İş kanununda belirtilen haklı nedenlerle sözleşmenizi her zaman feshedebilirsiniz.Bunun dışında (örneğin 2 yıl) bir süre çalışmanın ardından ayrılmanız durumunda işverenin talep edeceği cezai tazminatı mahkeme red edebilecektir.Belirli bir süre çalışma şartı olmadığını fark ettim, örneğin 2 yıl içinde ayrılırsa gibi.
Alıntı:
İş kanununda belirtilen haklı nedenlerle sözleşmenizi her zaman feshedebilirsiniz.Bunun dışında (örneğin 2 yıl) bir süre çalışmanın ardından ayrılmanız durumunda işverenin talep edeceği cezai tazminatı mahkeme red edebilecektir.Belirli bir süre çalışma şartı olmadığını fark ettim, örneğin 2 yıl içinde ayrılırsa gibi.
Bu sözleşmeye tarih atılması istenmiyor bu konuda ne gibi bir savunma yapılabilir ? Tarih iş sözleşmesinde çok önemli bir unusur mu ?
Ben bir sözleşmeye imza attığımda,imzamın üzerine tarihi de yazarım.
Alıntı:
Ben bir sözleşmeye imza attığımda,imzamın üzerine tarihi de yazarım.
Önerileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim