Korsan Film İndirene Hapis Cezası
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji...99.asp?gid=229
Böyle bir uygulama geldiği söyleniyor. İlk bakışta bunun imkansız olduğunu düşünmeme sebep olan 3 şey var. Öncelikle kimse filmi tek parça olarak indirmiyor, parçalara bölünmüş filmleri ayrı ayrı indirip daha sonra birleştiriyor. Bu sebeple kimin ne indirdiğini bulamazlar.
İkincisi denetleyebilmek için kendilerinin de aynı dosyayı indirmeleri gerekir ki bu da Türkiye'nin bant yoğunluğunu ikiye katlamak demektir. Telekom altyapısı kurtarmaz. Ayrıca limitsiz adsl satışlarının azalmasına sebep olacağı için telekom da buna karşı çıkacaktır.
Son sebep de şudur, benim indirdiğim şeyin yasal olup olmadığını nereden anlayacaklar? İndirdiklerimi kontrol ederken insan haklarıma ve iletişim özgürlüğüme saldırı olmayacak mı? Tamam korsan kötüdür, karşı çıkılması gerekir ama denetim yaparken bilgisayarım üzerinde korsan erişim elde edeceklerse bu yasanın haklılığı nedir?
Ayrıca unutmayalım ki bu korsan cd satışlarının satımını da tetikleyecektir. Her yasak, mafyayı zenginleştirir.
Sizin görüşleriniz nelerdir?
Re: Korsan Film İndirene Hapis Cezası
Bu konu hakkında, diğer üyelerin görüşlerini merak ediyorum,en son kendi yorumumu ekliyeceğim:rolleyes:
Öncelikle bir filmin baştan sona ne şartlarda oluştuğunu bilen ve yaşayan birisi olarak ekibin onaylamadığı en kısa fragmanın dahi yasal olmayan yollarla indirilmesinin veya izlenmesinin özellikle yerli filmlerde doğru olmadığını düşünüyorum. Şunum ikilemindeyim; ücret ödemeden izlenen bir filmde başrol yada yönetmen yada yapımcıdanmı yoksa sabahtan akşama setlerde 20 tl ye figüranlık yapandanmı bir şeyler eksiliyor?
onu bıraksınlarda milletin gizli çekim görüntüleri msn kayıtları ortalıkta öylesine dolaşıyo intihar edenden yuvası dağılana,işinden olana onlarca insan var buna önlem alınsın...tutturmuşlar korsan film müzik insanların özel hayatı ayaklar altındayken bunu tartışmak bile saçmalık.....
Korsan film ve müziklerin İnternet üzerinden gayri yasal olarak edinilmesinin denetimi ve engellenmesi konusunda söyleyebileceğim fazla bir şey yok. Teknik olarak bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Ancak şunu belirtmek istiyorum, sadece film ve müzik konusunda değil her konuda korsana hayır diyebilmeliyiz.
Korsana yardımcı olmak, yasal gerekleri yerine getirerek Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan vatandaşlarımızın emeğinin çalınmasına katkı sağlamaktır. Korsan aynı zamanda haksız kazanç ve haksız rekabet ortamına yol açarak Devletin önemli ölçüde vergi kaybına da sebep olmaktadır. Bu konuda sadece devletin denetim birimlerinden birşeyler beklemek yerine, vatandaş olarak hepimizin duyarlı davranması gerekmektedir.
bu konuda Dünya üzerinde ne kadar denetim yapılabilir bilmiyorum. çünkü siz denetlemeye başladığınız saniyelerde mutlaka başka bir bölgeden upload'lar olacaktır. bir korsan film internette sadece bir kopya bulunmuyor. belki yüzlerce kopya halinde internete düşüyor. ayrıca farklı upload sitelerinden, farklı kullanıcı isimleriyle, hatta farklı klasörler halinde yayınlanıyor. denetim icin tüm dosyaların tek tek indirilip tek tek incelenmesi gerekiyor. zaten bunu sadece ülke çapında denetleme olarak düşünmeliyiz. dünya çapında imkansız. her ülke korsana farklı yaklaşımlar içinde. Ama şu da var. Türkiyeden yayınlanan siteler kontrol edilmekte bu nedenle korsan yayın yapmak isteyenler farklı ülkelerden server hizmeti almaktadır.
Alıntı:
özgürce rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bir filmin baştan sona ne şartlarda oluştuğunu bilen ve yaşayan birisi olarak ekibin onaylamadığı en kısa fragmanın dahi yasal olmayan yollarla indirilmesinin veya izlenmesinin özellikle yerli filmlerde doğru olmadığını düşünüyorum. Şunum ikilemindeyim; ücret ödemeden izlenen bir filmde başrol yada yönetmen yada yapımcıdanmı yoksa sabahtan akşama setlerde 20 tl ye figüranlık yapandanmı bir şeyler eksiliyor?
Bu işin önünü almanın mümkün olmadığını düşünüyorum.Dünyanın her yerinde malesef bu tür durumlar oluyor.Bence suçu internetten filmi indiren değil bunu internete sunan kişide olmalı.