11.06.2008 Tarihinde işe başladığım zaman 1 yılımı 12.06.2009 tarihinde mi yoksa 11.07.2009 tarihinde mi tam olarak doldurmuş oluyorum bunu hesaplayamıyorum?
Printable View
11.06.2008 Tarihinde işe başladığım zaman 1 yılımı 12.06.2009 tarihinde mi yoksa 11.07.2009 tarihinde mi tam olarak doldurmuş oluyorum bunu hesaplayamıyorum?
merhabalar,
11.06.2009
esen kalın.
Teşekkür Ederim.
Ben 03.08.2008 tarihinde evledim ve işten çıkmak için 1 yılımın dolmasını bekliyorum .11.06.2009 tarihinde evlilik sebebiyle işten çıkmak için dilekçe yazacağım 15 gün beklemem gerekiyormu yoksa dilekçe yazdığım gün hemen işten ayrılabilirmiyim ??Tazminat hakkım da yanmaz sanıyorum
Evlilik nedeniyle 1 yıl içinde kadın çalışanın sözleşmeyi sona erdirme hakkını kullanırken ihbar süresine uyma zorunluluğu bulunmamakla birlikte,işverene hazırlık yapmasını sağlayabilecek bir süre tanımak daha iyi olacaktır.
Ben A.G.İ ile beraber 795.00 ytl net maaş ile çalışmaktayım . Fakat araştırma yapmama rağmen tam olarak ne kadar tazminat alacağımı bilemiyorum ve hesaplıyamıyorum...
Bu konuda da bilgi verebilirmisiniz?
Kıdem tazminatı hesabı yapılabilen çeşitli siteler mevcut.Arama yaparsanız rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.
Kıdem tazminatı hesabında brüt giydirilmiş ücret dikkate alınır.(AGİ,fazla çalışma ücretleri,devamlılık arz etmeyen prim vs. dahil değildir-yemek,yol yardımları,varsa ikramiye ortalamaları dahildir.)
Giydirilmiş brüt ücret/365= Günlük kıdem tazminatı tutarınız,
Çalıştığınız gün sayısı x günlük kıdem tazminatı tutarı= Kıdem tazminatınız olur.Bu rakamdan % 0,6 damga vergisi kesilir,kalan size net olarak ödenir.
Ayrılma tarihinizle- 1 yılı doldurma tarihinizin ucu ucuna olması, aldığınız ücretsiz izin-rapor veya benzer prim ödenmemiş günler olabileceği ihtimalini de göz ardı etmeden bir süre sonrasına ayrılma talebinizi bildirmenizin daha doğru olacağını düşünüyorum.
Anladım o zaman ben 15 Haziran'da işverene çıkacağımı söyleyip 1 Temmuz 2009 da istifamı versem işveren de zor durumda kalmayacak çok daha iyi olacaktır. Bu arada ben şu anda hamileyim.. Devletten süt parası ya da işten çıktıktan sonra işsizlik sigortasından yararlanma hakkım da oluyormu?
Süt yardımından yararlanabilir,işsizlik sigortasından yararlanamazsınız.