İstifa etmemi istiyorlar, git bir tatil yap dediler
merhaba,
1,5 yıldır şehir dışında bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışıyorum. taşeronlarımdan biriyle aramda çıkan tartışma sonucu, adamın bana el kaldırıp hakaret etmesi üzerine taşeron gönderildi. fakat, benim de istifa etmemi istediler. uzun saatler süren baskılı konuşmaya; istifa etmeyeceğimi, elimizdeki mevcut işi bitirmeden kendi isteğimle gitme planım olmadığını belirterek son vermeye çalıştım. bu sefer de patronum bir hafta kafanı dinle öyle gel, motivasyonun artsın dedi. izin kağıdı vs istersem de kötü niyetli olan ve kötü konuşma/olaylara maruz kalan ben olacağım. tatile çıktığım vakit yaşadığım yere gideceğimden çalıştığım şehri terk etmiş olacağım. para vs hiç umrumda değil. bu işi bitirmek ile ilgili fazla hırs yaptım. burası küçük bir yer ve firma güçlü bir firma. avukata gitmeye bile korkuyorum. ben şimdi ne şekilde hareket etmeliyim. izne ayrılmalı mıyım? şirketin bana tahsis etmiş olduğu araç ve dizüstü bilgisayarımı giderken teslim etmeli miyim? ne tavsiye edersiniz?
teşekkürler,
saygılar,
Re: İstifa etmek istemiyorum
Bir yazılı izin belgesi alın/verin,verdiğinize dair bir kopyayı elinizde bulundurun.
Belge istersem kötü olan ben olacağım diyorsunuz,zaten olabilecek kadar kötü olmuş,istifanız istenmiş,daha kötü ne olabilir.
Re: İstifa etmemi istiyorlar, git bir tatil yap dediler
öncelikle teşekkürler. konuşma aleni yapılmadığı ve ince nüanslar kullanıldığı için zor durumda kaldım. bahsettiğim gibi konu tazminatım da değil. bir tür gururum kırıldı diyebilirim. daha kötüsü ben iyi niyetle sana tatil yap diyorum sen ne kadar kötü niyetli düşünüyosun?un bir şantiye patronunun ağzından çıkışı olabilir ki bu çok az insanın şahit olabileceği türden olacaktır. sıkıntı burda. yine de teşekkürler,
Re: İstifa etmemi istiyorlar, git bir tatil yap dediler
Yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal. Patronunuz izne çık diyor ama izin kağıdı isteyemiyorsunuz. İzin kağıtsız izne çıksanız patronunuz çok rahatlıkla 2 gün üstüste işe gelmemeniz nedeniyle tazminatsız sözleşmenizi feshedebilir. Olay istifanızı isteyecek noktaya kadar gelmişse zaten artık bence güvenmeyin patronunuza. Yukarıda ne demiştim, yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal. Bence hiç tükürmeyin, patron ben iyiyim deyin ve işe devam edin. En mantıklı davranış bence bu.