Boşanma kararı eline ulaşmamış
Eşimle 23.12.2008 tarihinde anlaşmalı olarak boşandık. 16 yaşındaki kızımın velayeti tarafıma verildi, bana ve kızıma verilecek olan nafaka ile maddi tazminat tutarı anlaşma dilekçesinde açıkça belirtilmektedir. Mahkeme kararı elime posta ile ulaştı. Bana gelen karar yazısında "Davacı ile davalının yüzlerine karşı tebliğ tarihinden itibaren, 15 günlük yasal temyiz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı." denmektedir. Boşanma sırasında anlaşmamıza rağmen belirtilen maddi tazminatı ödemek istememektedir. Boşandığım eşime mahkeme kararı henüz ulaşmamış. Ve kararı almamak için çaba sarfetmektedir. Şimdi ise, benimle tekrar pazarlık yapmakta ödemesi gereken maddi tazminatı vermek istememekte, temyize gideceğini, her türlü zorluğu çıkaracağını söylemekte.
Bu durumda, bana hukuki olarak neler yapabilir, ayrıca ben hukuki olarak ne yol izlemeliyim?
Re: Boşanma kararı eline ulaşmamış
Nafakalarınızı her ay düzenli olarak tahsil edin, ödemiyorsa mahkemenin ara kararını icraya koyun. Bırakın temyiz etsin. En sonunda maddi tazminat onanarak geri dönecektir.
merhaba.daha önce yazmıştım.beni aydınlatırsanız sevinirim.boşanma kararı eline geçmeyip bulunduğu yerin muhrarı veya herkimse yetkili onun eline geçerse karar kesinleşmiş sayılırmı.temyiz süresi onun eline geçtikten sonramı başlıyo.benim elime bir ay oldu geçeli.nafaka ve tazminatı temyize vereceğini söylüyormuş boşanmayıda verebilirmi.ben boşanmanın olduğu şehirde deyilim.bulunduğum yerden takip edebilmem için ne yapabilirim.boşanmamın kesinleştiğini nasıl öğrenebilirim.benim temyizi önlemek için yapabileceğim bişeyler varmı.önerilerinize çok ihtiyacım var.teşekkürler.
Alıntı:
Pıncır666 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba.daha önce yazmıştım.beni aydınlatırsanız sevinirim.boşanma kararı eline geçmeyip bulunduğu yerin muhrarı veya herkimse yetkili onun eline geçerse karar kesinleşmiş sayılırmı.temyiz süresi onun eline geçtikten sonramı başlıyo.benim elime bir ay oldu geçeli.nafaka ve tazminatı temyize vereceğini söylüyormuş boşanmayıda verebilirmi.ben boşanmanın olduğu şehirde deyilim.bulunduğum yerden takip edebilmem için ne yapabilirim.boşanmamın kesinleştiğini nasıl öğrenebilirim.benim temyizi önlemek için yapabileceğim bişeyler varmı.önerilerinize çok ihtiyacım var.teşekkürler.
İyi akşamlar öncelikle.
Eşinizin Avukatı varsa, avukatına gider ve karar tebliğ alınmış sayılır.
Ancak eşinizin avukatı yoksa eşinizin adresine gönderilir karar.
Evde bulunamazsa mahalle muhtarına bırakılır.
mahalle muhtarına verilirde.o zaman eline geçmesede karar kesinleşmiş sayılırmı.birde özellikle merak ettiğim şey.temyize nafaka ve tazminatımı verebilir.yoksa bunlarla birlikte boşanmayıda verme hakkı varmı..teşekkürler
Alıntı:
mahalle muhtarına verilirde.o zaman eline geçmesede karar kesinleşmiş sayılırmı.birde özellikle merak ettiğim şey.temyize nafaka ve tazminatımı verebilir.yoksa bunlarla birlikte boşanmayıda verme hakkı varmı..teşekkürler
Eşinizin vekalet verdiği Avukatı yok mu?
Eşiniz boşanma davası sonuçlandıktan sonra, hakimin verdiği tüm kararlara itiraz edebilir. Böyle bir hakkı var.
çok teşekkür ediyorum aydınlattığınız için çok ihtiyacım vardı.eşiminde benimde avukatımız yok.peki muhtar dahi alsa kararı.temyiz süresi ondan sonraki onbeş günümü kapsıyor.ben ne yapabilirim temyize verirse.çok çok teşekkür ediyorum
Alıntı:
çok teşekkür ediyorum aydınlattığınız için çok ihtiyacım vardı.eşiminde benimde avukatımız yok.peki muhtar dahi alsa kararı.temyiz süresi ondan sonraki onbeş günümü kapsıyor.ben ne yapabilirim temyize verirse.çok çok teşekkür ediyorum
Eğer boşanma kararınızın sonucu eşinize tebliğ edilmek üzere eşinizin davada belirttiği adrese gönderilir ve evde bulunmaması sonucu bağlı bulunduğu mahalle muhtarına bırakılırsa, mahalle muhtarına bırakıldığı gün tebliğ için süre başlamış olur. Tebliğ süresi 15 gündür.
Eşiniz temyize verirse, kesin olarak boşanmamış olursunuz. Yargıtaydan gelecek sonucu bekleyeceksiniz.
çok teşekkür ediyorum bu saatte benimle uğraştığınız için.başarılar diliyorum..çok sağolun.iyi geceler size
Alıntı:
çok teşekkür ediyorum bu saatte benimle uğraştığınız için.başarılar diliyorum..çok sağolun.iyi geceler size
Bilgi paylaşmak uğraşmak değildir. İyi geceler rica ederim.