Devlet meurunun hapis yatması
arkadaşlar 2004 kpss puanı ıle memur olarak yerleştirilmiştim. ancak 9 ay sonra işen çıkarıldım. işen cıkarılma sebebim 657 sayılı devlet meurları kanununun b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;
şu an ogretmenlık gorevı yapıyorum. ve hakkımda mahkeme acılmıs. mahkemeden ceza yemem durumda (hapis) tekrar ogretmenlık gorevıne gerı donebılır mıyım ?
Re: Devlet meurunun hapis yatması
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
-------
Yukarıdaki bölüm 657 48 A-5 den aktarılmıştır.Yukarıdaki çerçeve kapsamında ceza alırsanız "Memur olma şartları"nı kaybetmiş olacağınızdan memuriyetten çıkarılırsınız.Suçlamanın niteliğini bilemiyoruz.
İyi günler...
Muhtar Hakkinda Suc Duyurusu
SLM arkadaslar bir konu hakkinda sizlerinde goruslerinizi almakta fayda buldum.
simdi bir koy muhtari bundan 6 sene once yapmis oldugu yolsuzluklari gizlemis ve bu yolsuzluklar yeni yeni duyulmaya baslanmistir. mesela
1) koy namina olan tarlari ihaleye cikartip ihale paralarini elden tahsil edip kendi ihtiyaclarina harcamistir.daha sonra secime girmeyip bir mali musavir bularak karar deftrerlerine ilgili hesaplari yapilmis gibi gostermistir.
koyun banka hesabinda hicbir hareket bulunmamaktadir o doneme ait.
koyun ihtiyaclari icin gelen cimento , kum vs gibi seyleri kendi hanesine kullanmistir.
bu muhtar hakkinda nasil bir yol izleriz goruslerinizi bekliyorum
tesekur ederim
Re: Devlet meurunun hapis yatması
Ayakların,dediklerin konusunda yere sağlam basıyorsa,yani;"mış,muş" yoksa, C.Savcılığına suç duyurusunda bulunulması yeterlidir.Bazı savcılar bu tür konuları severler.Bazılarında da,Hakimin;"Bir kısmını savcı,bir kısmını da ben affettim." durumu olabilir...Oturmayan kişilere,ikâmet belgesi vermenin suç sayılmadığı gibi!?...
İyi günler...