Borçluya ulaşmak imkansız
Merhaba;
Çaresizlik içerisinde sizden bilgi almak için bu satırları yazıyorum.Kiracım 7 ay kira ödemeden 2000 tl kira borcu 300 tl elektrik borcu ve evime 2000 tl'lik hasar vererek kaçtı.Rlimde 4000 tl lik ödeyeceği kiralara karşılık senedi var.İcra takibi başlattım.Kişiye ulaşılamadı diye geri geldi.Annesinin adresine yolladım ulaşamadım.Sizden öğrenmek istediğim bir arkadaşım bu durumda üzerine kayıtlı bir malvarlığı varmı diye "trafik ve tapu dairesi" nden üzerine kayıtlı mal varsa bunlara nasıl haciz koydurabilirim.ayrıca form numaralarıyla bilgilendirirseniz sevinirim..
Re: Borcluya ulaşmak imkansız
kişinin tc kimlik numarasını biliyorsanız yardımcı olmaya çalışırım...
Merhaba ;
Uzun zaman bekledikten sonra mesajıma cevap veren birinin olması ve bu konuda bana yardımı olacağını belirtmesi bana ümit verdi.
Kişinin kendisinin,eşinin,oğlunun,annesinin saydığım tüm aile bireylerine ait Tc kimlik no, vergi no ve Nüfüs Bilgileri elimde mevcut.Yardımcı olacağını belirten
arkadaş/arkadaşlara saygıyla sunarım..
Ödeme emri borçluya tebliğ edilip icra takibi kesinleştirilmeden, haciz işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir.
Nüfus Müdürlüğüne müzekkere yazılarak borçlunun adresinin tespitini talep edebilirsiniz.
Merhaba Esin Hanım;
Borçlu benim kiracım ve evi ödemediği kira ve diğer borçlarla terk etti.Ben normal takip başlattım ama tebliğat yapılamadı.Çünkü evde yok.Nüfustan adres için yazı yazıldığında da adresi boşalttığı (bana ait olan) ev adresi görünüyor.Yani adres kaydını muhtarlıktan almadığı için adres araştırmasında terk ettiği ev görünüyor.Bende annesinin adresini buldum ve ikinci tebliğat olarak annesinin adresine yaptım.Annesinin adreside güncel değilmiş o adreste bulunamadı diye tebliğat geri geldi.Bu yüzden nüfusa kayıtlı olduğu İlin tapu dairesine ve trafik tescil şubesine üzerine kayıtlı bir şey varsa onlar üzerinden işleme devam etmek istiyorum:ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.ayrıca sizin tecrübelerinize dayanarak önereceğiniz başka bir seçenek varsa onuda bana sunabilirsiniz.İlginize teşekkür eder son ümitle sizden cevap bekliyorum.
Av.Esin hanım'dan cevap bekliyorum
Merhaba boçluya ait tüm kimlik bilgileri mevcut.Ama birşey yapamıyorum çünkü borçluya kendim ve tebligatlarım ulaşmıyor.Hep ulaşılamadı diye geri geliyor.Nüfüs ve adres araştırmasıda yapıldı icra dairesinden ama adresi hep boşaltıp gittiği adrse çıkıyor.35 gönderdik ondanda sonuç alamadık.Şimdi ne yapabilirim.saygılar
Re: Av.Esin hanım'dan cevap bekliyorum
Alıntı:
serdarium rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba boçluya ait tüm kimlik bilgileri mevcut.Ama birşey yapamıyorum çünkü borçluya kendim ve tebligatlarım ulaşmıyor.Hep ulaşılamadı diye geri geliyor.Nüfüs ve adres araştırmasıda yapıldı icra dairesinden ama adresi hep boşaltıp gittiği adrse çıkıyor.35 gönderdik ondanda sonuç alamadık.Şimdi ne yapabilirim.saygılar
icra takibi kesinleşti ise ve şahsın üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkulü varsa ya da bankada hesabı varsa;bankaya,tapuya ve ilçe emniyet müdürlüğü trafik tescil bürosuna haciz müzekkeresi gönderebilirsiniz?Bunun dışında adres tespiti için İlçe Nüfus Müdürlüğü,İlçe emniyet Müdürlüğü ve Vergi DAiresine müzekkere yazılabilir.
bu adresten ilgili müzekkerelere ulşabilirsin.
http://www.ekremengin.av.tr/Default....&L=1&K=0&K1=32
Re: Av.Esin hanım'dan cevap bekliyorum
İnternette dolaşırken tesadüf eseri haberdar olduğum bu siteye gerçekten ihtiyacım olduğunu formları okurken daha iyi anlamaya başladım tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkürederim.
Benzer bir sorun bende de var. 3 sene önce satın almış olduğum bir ev için mütahitten senet almıştım. tarihi açık bir borç senedi. mütehait binayı tam olarak bitirmeden kaçtı ve binayı biz tamamlayıp bitirmek zorunda kaldık. mütehait in adresini ve nerde olduğunu bilmiyorum. senetlerin toplamı 60 000YTL, tüm kimlik bilgileri babasının şirket evrakları elimde mevcut. bu senetleri icraya versem bir sonuç albilirmiyim? tabi malum kişinin bir sürü kişiye borcu da mevcut. teşekkürler