İşyerimden Alacağımdan Dolayı İşe Gitmiyorum ne yapmalıyım
Merhaba
İş yerinden alacağımdan dolayı 2.5 ay önce senet alarak ayrıldım. Ayrıldım derken işe gitmemeye başladım kendilerine hiç bir şekilde bir feragatname veya istifa vermedim.
İş veren bana olan borçlarını ödemedi hali hazırda senet vadesi geçmesine rağmen. Bu arada 30/12 tarihinde ssk sitesinde işten çıktığım gözüküyor. Kendilerine SSK da ayrı bir dava açmalımıyım yoksa ne gibi bir yol önerirsiniz. Bana olan borçlar maaş dan kaynaklanmayan elden olan borçlardı.. Ayrıca maaşlarım doğru düzgün ödenmemekte ve tazminat verilmemiştir. Teşekkürler.
Re: İşyerimden Alacağımdan Dolayı İşe Gitmiyorum ne yapmalıyım
İşe devamsızlığınız nedeniyle işveren tarafından haklı nedenle sözleşmeniz feshedilmiş,bu durumda tazminata hak kazanamazsınız.Senetle ilgili olarak bir avukattan yardım alarak kanuni takip başlatabilirsiniz.
Re: İşyerimden Alacağımdan Dolayı İşe Gitmiyorum ne yapmalıyım
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşe devamsızlığınız nedeniyle işveren tarafından haklı nedenle sözleşmeniz feshedilmiş,bu durumda tazminata hak kazanamazsınız.Senetle ilgili olarak bir avukattan yardım alarak kanuni takip başlatabilirsiniz.
Erdoğan bey kişi alacağını alamamış.kişi maaşını maaş gününden 20 gün sonra alamaması durumunda iş görmemezlik yapma hakkına sahip değil midir?gerçi işe gitmemiş.fakat şuda var çıkışını 30.12,09 tarihine vermişler.2,5 ay önce işten çıktığını söylemekte kişi.