Danıştay 12.dairesi ile ilgili
değerli hukuk mensupları...;
sorumu cevaplayanlara sonsuz teşekkkür ederim..
Ben bir sağlık çalışanıyım..2005 yılında atanma konusuyla ilgili..ankara 1.idare mahkemesine dava açtım ve kazandım.bunun üzerine sağlık bakanlığı danıştay 12.daireye temyize götürdü.yaklaşık iki yıldır süre gelen davam dün itibariyle,dava dosya sorgulama kısımında onanmış yani burdada kazanmışım.avukatımla dün görüşmemde daha herşeyin bitmediği bununda bakanlık itirazını yapacağını fakat çok düşük bi ihtimal olduğunu söyledi.
ve şunuda söyledi bakanlık itirazını yine 12.daireye yapacağı için daire kendi kararını bozması çok zor bi ihtimal olduğunu söyledi.
sizden ricam değerli hukuk mensupları sizlerin yorumları nelerdir..
içimin rahatlaması açısından çok önemli...
Re: Danıştay 12.dairesi ile ilgili
Mrb. Bu vakitten sonra endişelenecek birşey yok. Bu tür davalarda genelde memur lehine karar veriliyor. Zaten temyizi bile bitmiş bir dava. Bakanlığın gidebileceği son merci Danıştay. Onunda zaten görüşü belli. Hayırlı olsun.
teşekkür ederim altay_42 kardeş
Anılan bakanlık ancak kararı veren daireye karar düzeltme başvurusu yapabilir.Kaldı ki 12 c. daire sizin lehinize kara vermiş.Bozulması imkansız gibi bişi.Anılan onama kararı size ulaşınca bakanlığa mahkeme kararının gereği için müracaat edin 30 gün içinde anılan mahkeme kararının gereğini yapması lazım bakanlığın.Bu konuda avukatınız ile temas halinde olun.Saygılarımla.
sevgili güneşizmir;
açıklamalarınız için çok teşekkür ederim ama şurasını anlayamadım.bakanlığa ben niçin haber vereyim itiraz etsin diye.bakanlık itirazını yapmazsa bu lehime olmazmı.uyandırmak istemem.
Alıntı:
misya10 rumuzlu üyeden alıntı
sevgili güneşizmir;
açıklamalarınız için çok teşekkür ederim ama şurasını anlayamadım.bakanlığa ben niçin haber vereyim itiraz etsin diye.bakanlık itirazını yapmazsa bu lehime olmazmı.uyandırmak istemem.
Sizin lehinize verilen mahkeme kararının uygulanmasını isteyeceksiniz bakanlıkta bu talebinizi 30 iş günü için de yapmak zorunda kanuna göre .Sanırım bur da tarafınız ca ufak bir yalnış değerlendirme söz konusu.Yoksa bakanlığın uyanması diye bir tabir kullananmam mümkün değil zira siz nasıl davanızın onandığını görmüş iseniz onlarda zaten davanın nihayeti hakkında zaten bilgileri olacaktır ilgili danıştay dairesi verdiği kararı taraflara tebliğ edecektir.Saygılarımla.
sevgili güneşizmir;
teşekkür ederim lakin ben anlamadım..
zaten ben şuan çalışıyorum görevime devam ediyorum. danıştay sağlık bakanlığına ilgili kararı tebliğ edecek ve bizede.anlamadığım şu; ben zaten görevime devam ediyorum bakanlığa karar intikal edince hangi kararı uygulayacaklar ve ben niye bakanlığı arayıp kararı uygulayın diyeyim.zaten onlar uygulamakla yükümlü değilmi.eğer dediğiniz gibiyse karar avukatıma gider sanırım gereğini yapar.yada avukatıma hatırlatmam gerekirmi ?
Alıntı:
sevgili güneşizmir;
teşekkür ederim lakin ben anlamadım..
zaten ben şuan çalışıyorum görevime devam ediyorum. danıştay sağlık bakanlığına ilgili kararı tebliğ edecek ve bizede.anlamadığım şu; ben zaten görevime devam ediyorum bakanlığa karar intikal edince hangi kararı uygulayacaklar ve ben niye bakanlığı arayıp kararı uygulayın diyeyim.zaten onlar uygulamakla yükümlü değilmi.eğer dediğiniz gibiyse karar avukatıma gider sanırım gereğini yapar.yada avukatıma hatırlatmam gerekirmi ?
Hangi kararımı uyguluyacaklar ?Siz idare mahkemesine ne için dava açmış iseniz ve dava açarken ne talep etmiş iseniz onun uygulanmasını isteyeceksiniz.Saygılar.
sevgili güneşizmir;
bakanlık, atama kararını, idare mahkemesini kazandıktan sonra zaten uyguladı.danıştayı da kazandıktan sonra aynı kararınıda uygulamak zorundalarmı veya aynı kararı tekrar niye uygulasın. dediğinizi açıkcası tam anlayamadım..eğer öyleyse avukatım bunu bilir herhalde gerekli yazışmayı sağlık bakanlığına yapar sanırım.peki kendim yapacaksam nasıl bir yol izlemeliyim.dilekçemi yazacağım.avukatıma habermi vereyim.kusura bakmayın hukuk konusunda pek bir bilgim yok.bu konuda hata yapmak istemem.
yorumunuzu bekliyorum..
Alıntı:
sevgili güneşizmir;
bakanlık, atama kararını, idare mahkemesini kazandıktan sonra zaten uyguladı.danıştayı da kazandıktan sonra aynı kararınıda uygulamak zorundalarmı veya aynı kararı tekrar niye uygulasın. dediğinizi açıkcası tam anlayamadım..eğer öyleyse avukatım bunu bilir herhalde gerekli yazışmayı sağlık bakanlığına yapar sanırım.peki kendim yapacaksam nasıl bir yol izlemeliyim.dilekçemi yazacağım.avukatıma habermi vereyim.kusura bakmayın hukuk konusunda pek bir bilgim yok.bu konuda hata yapmak istemem.
yorumunuzu bekliyorum..
İdare mahkemesi kararını danıştay onaylamış bakanlık karar düzeltme talebinde bulunmuş bundan da olumsuz bir şey çıkmaz.Kararıda bakanlık uygulamış şimdilik bekleyin karar düzeltme talebi için verilecek kararı ancak bundan aleyhinize bir şey çıkmaz içiniz rahat olsun.Geçmiş olsun.Saygılar.