Kiracı evde yokken, başkası işgalciyken ihtarname?
iyi günler,
ben ankaradayım, evim başka bi şehirde, elimde yazılı bir sözleşme akdi yok.ama her ay düzenli olarak kiram yatıyordu son iki aydır yatmıyor ve bunun nedenide kiracımın bayan arkadaşına evi bırakıp gitmesi.şimdi ben kira bedelinin yatırılmadığı için kiracım adına kiraladığım eve ihtarname çekmek istiyorum.fuzuli işgal için başvurucam bayanla ilgili olarak ve yolladığım bu ihtarnameyi adrese gönderip adamın orda olmadığını bi yönden kanıtlamak istiyorum.ancak kadın bu ihtarnameyi alırsa yada evde bulunamaz ve muhtarlığa bırakılırsa durum ne olur.ben bunu adamın değil kadının orda yaşadığına dair delil olarak kullanabilirmiyim.bu arada adamın muhtarlıkta kaydı yokmuş.
ayrıca yazılı olarak sözleşme akdimiz yok ama adamın yolladığı kira bedelleri bankaya yatırılıyordu.bu durumda ihtarname örneği verebilirmisiniz?forumu araştırdım ama benim durumuma uyan bi örnek bulamadım.son olarak fuzuli işgal için dosya üzerinden karar verildiği doğrumu?kanunu okudum öyle demiyor ama danıştığım avukat genelde bu şekilde olduğunu söylüyor.ayrıca fuzuli işgal midir bu durum?şimdiden bilgileriniz için teşekkürler..
Re: Kiracı evde yokken, başkası işgalciyken ihtarname?
Elinizde yazılı kira sözleşmesi bulunmamakta bu durum işinizi biraz zorlaştırmakla birlikte evvelki kiraların düzenli yattığını söylüyorsunuz yatırılan bu kiralar eski kiracınız adınaysa bu makbuzlarla birlikte mecurun bulunduğu yerin kaymakamlığına başvurarak 3091 sayılı kanunu işletebilirsiniz, Fakat ayrı şehirlerde olduğunuzu söylüyorsunuz ya bu yolu seçeceksiniz yada yeni kiracıyla anlaşma yoluna gideceksiniz.