Kazada ölen ağabeyimin borçları,anne babanın mirası reddi,tazminat davası açıldığında tazminatın durumu ne olur?
Ağbeyim bir trafik kazasında vefat etti. geriye kalan borçları henüz sağ olan annesi, babasına mirasçı olarak kalıcak. Yardım istediğim konu şu.
Kaza nedeniyle (maddi ve manevi) asliye hukuk mahkemesine veya idare mahemesine dava açacağız. Eğer biz miraasçıları (anne baba kardeşi) Reddi Miras yaparsak (kredi kartı borçlarından kurtulursak) sonradan trafik kazasıyla ilgili maddi tazmint davası açabiliyor muyuz? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Re: Kazada ölen ağabeyimin borçları,anne babanın mirası reddi,tazminat davası açıldığında tazminatın durumu ne olur?
merhaba
öncelikle başınız sağolsun.
abi'nizin mirası reddetmeniz onun vefatı nedeniyle açılması düşünülen tazminat davalarına engel değil. zira bu davaları açmak hakkı onun malvalığında olup da size intikal eden bir hak değil; bilakis doğrudan sizin şahsınızda doğan bir hak.
ancak o davanın devamı sırasında tazminattan indirim nedeni olabilir. şöyle ki 100 lira manevi zarar istediğinizde size "zaten sizin aile ilişkileri de pek iyi değilmiş; onun mirasçılık sıfatını kabul etmemişsiniz, bu nedenle size 20 lira takdir ediyorum" diyen bir mahkeme ilamı pekâlâ çıkabilir.
esen kalın.
Re: Kazada ölen ağabeyimin borçları,anne babanın mirası reddi,tazminat davası açıldığında tazminatın durumu ne olur?
Kaç aylık bir sürede reddi miras yapabiliyoruz. Ağbimi 14 aralık 2008 de kaybettik.
Bir de ağbimin bağkur borcu vardı. Hiç bir primi ödemedi sağlıktan yararlanmadı maaşa bağlanmadı. Yani bağkurla ilgili bir şey yapmadı. Kendisi mali müşavirdi. ama borcu milyarlarca lira olmuş. reddi miras yapmak zorundayız sanırım? ama bir söylenti bağkur affı varmış. görüşleriniz nedir?
Reddi miras yaparsak dava açmamıza engel olur mu?
Değerli hukukçu arkadaşlar.
Vefat eden abimin kalan borçlarını reddi mirasla iptal ettireceğiz. (bekardı kendisi)
Ben idare mahkemesine ve ilgili mahkemelere maddi manevi tazminat davası açacağım. reddi miras yaptıktan sonra olayla ilgili dava açma hakkımız oluyor mu?
Teşekkürler.
Re: Reddi miras yaparsak dava açmamıza engel olur mu?
Tekrar yapmaya devm ederseniz konu ve üyeliğinizi kilitleme hakkımız doğacak!