-
Miras paylaşımı
mrb.ben forumda arattım ama bulamadım.bir şey danışmak istiyorum.5 hisseli 2 katlı bir bina var.bu binanın bir katını almak istiyorum ama hissedarlar yanaşmıyor.bu hissenin 2 si benim.2 katlı bu evin 1 katını alabilmem için ne yapmam gerekir.2 hisse benim eğer bir hissesi olan kişiden satın alsam sonuçta 3 hisse benim 2 hisse diğerlerinin olsa bu evin 1 dairesini alabilir miyim.
-
Re: Miras paylaşımı
Elbirliği halinde iştirak devam ettiğinden,tüm hissedarlar tüm mal üzerinde hisse sahibidir.Hisse paylaşımı yapmalı,sonrasında almak istediğiniz yer hissesine düşen kişiyi ikna ederek satın alabilirsiniz.
-
erdoğan bey tekrar merhaba...
hissedarlar paylaşıma yanaşmıyor.eğer ben bir hisse daha satın alırsam 2 katlı dairenin bir katını alabiliyorum.hisse oranım 3 benim 2 diğer hissedarların oluyor.demek istediğim aslında dava açmam halinde mahkemede ben para istemiyorum ben hissem oranında taşınmaz 2 dairenin birini istiyorum desem kabul görür mü.hissem bir daireyi satın almaya yetiyor çünkü.diğer taraflarda bir zarar söz konusu değil.şuda var diğer dairedende hissemi diğer mirasçıya vereceğim.diğer dairede de onların hisse oranı 3,5 olacak.
yani ben bir daireyi diğer dairedeki hissemi devretmem koşuluyla alabilir miyim.
-
Karşı taraf kabul etmezse işler istediğiniz gibi yürümez.
Ortaklığın giderilmesi davası açabilirsiniz.
Bu durumda evin tamamı açık arttırmayla satışa çıkar, dışarıdan kişiler de satın alabilir. En çok veren alır, masraflar düşüldükten sonra diğer hissedarlara hissesine düşen para verilir.