Acaba memur olabilir miyim?
Yakınlarda memur olarak atamam yapılacak.Sabıka kaydım temiz ancak şu an ağır ceza mahkemesinde yargılanmaktayım.Kavga sonucu kardeşim bir kişinin kafasına sopayla vurarak ölümüne yol açtı.Ancak ölünün yakınları ben dahil 6 kişinin ismini verdi ve biz cezaevine konulduk.Ölünün kafası adli tıpa gönderildi ve raporun gelmesi 1 seneyi geçti.Makememiz 15 ay sonra açıldı ve ben ve diğer 5 kişi 2.mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldık.Olayın üzerinden2,5 yıl geçti ama mahkeme devam ediyor.Şuan sadece kardeşim içerde yatıyor.Acaba ben güvenlik soruşturmasında elenirmiyim.Kesinleşmiş cezam yok daha öncesinde de yok ama bu güvenlik soruşturması kafa mı karıştırdı.Aydınlatırsanız sevinirim.Atamam Orman Bakanlığına yapılacak mühendis olarak.Saygılarımla...
Re: Acaba memur olabilir miyim?
Hukuk sitesinde bilgisi olan bir arkadaş bulamıyoruz..! Olacak şey değil.
1 yıldan fazla hapis cezası alırsanız, memur olmak için gerekli genel şartları kaybetmiş olacağınızdan, Devlet Memuru olarak atamış olsanız bile görevinize son verilecektir.657 Sayılı Yasanın 48 nci maddesine bakabilirsiniz.
arkadaşım sağol ama yanlış anladın.Ben ceza kesilmeden güvenlik soruşturmasında ki durumumu sormuştum