Evlilik dışı doğan çocuklar da ilerde evlenebilirler mi?
Öncellikle herkese merhaba. Bır arkadasımın buyuk bır sıkıntısı var ve benı cok sevdıgı guvendıgı ıcın bunu benmle paylastı. Çok uzuldum ve aklıma bu guzel sevıyelı sıte geldı. Arkadasımın problemı sanırım evlılık dısı dogmus ve cok sıkıntılı ve huzunlu. Acaba ılerde evlenırken bır problemle karsılasabılır mı ayrıca bunu baska bırılerı ogrenebılır mı yanıt verırsenız cok sevınırım sımdıdıen tesekkurler...
Re: evlilik dışı dogan cocuklarda ılerde evlenebılırlermı?
Arkadaşınızın hüvviyeti (Nüfus cuzdanı) varsa tabi ki de evlenebilir. Evlilik dışı olması evliliğe herhangi bir sorun teşkil etmez.
Re: Evlilik dışı doğan çocuklar da ilerde evlenebılırler mi?
Arkadaşınızın kimliği varsa,evlenmesinde başkaca bir engel de yoksa evlenebilir elbette.Evlilik dışı beraberlik kaydı arkadaşınızla ilgili herhangi bir kayıtta belirtilmez.Çekirdek aile bireylerinden birinin alacağı nüfus kayıt örneğinde arkadaşınıza ait nüfus olaylarının da kaydı bulunabilir.Ancak evlilik içi-dışı doğmuş olduğu ile ilgili bir kayıt bulunmaz.
Özür dilerim yazım yanlışından dolayı.En son sordugum bır soru vardı yanıt alabilirsem çok sevinirim saygılarımla...
Alıntı:
yasemin_84 rumuzlu üyeden alıntı
Özür dilerim yazım yanlışından dolayı.En son sordugum bır soru vardı yanıt alabilirsem çok sevinirim saygılarımla...
Arkadaşınızın kimliğinde Ana adı,baba adı yazmıyor mu? Yazıyor olması gerek.Bu durumda alınacak bir vukuatlı nüfus kayıt örneğinde arkadaşınızın anne babasının evli olup olmadığı bilgileri yer almaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınızın kimliğinde Ana adı,baba adı yazmıyor mu? Yazıyor olması gerek.Bu durumda alınacak bir vukuatlı nüfus kayıt örneğinde arkadaşınızın anne babasının evli olup olmadığı bilgileri yer almaz.
Lutfen kusuruma bakmayın Erdoğan Bey.Arkadaşım şu anda ciddi bir ilişki yaşıyor ve evlenmek istiyor.Nüfus cüzdanında ana adı ile baba adı adı yazıyor.Fakat korkusu şu acaba evlenirken yada evlenmeden evvel olur ya biri öğrenebilirmi ve çok acı çekiyor hayellerinin kırılmasından korkuyor acaba biri öğrenirse diye.Ben çok eski arkadaşı olduğum için anlattı göz yaşları içinde ve yardım etmemi istedi bu seviyeli güzel hukuk sitesi geldi aklıma sizin yazdıklarınızı iletiyorum arkadaşıma ınanın çoçuklar gibi seviniyor ağlayacak gibi oluyor.Sormak istediklerim bunlardır efendim tekrar özür dilerim sorarken karışıklık yarattıysam.Saygılarımla...
Arkadaşınızın, hayatını paylaşacağı kişi ile bunu paylaşmaktan çekinmesi en başta kendine ömrü boyunca saklamak zorunda kalacağı bir yük, sonrasında ise karşı tarafa bir haksızlık olmayacakmıdır?
Evlenirken ilgili Nüfus Müdürlüğünden NÜFUS KAYITLARI istenir. Özel olarak kayıtlara bakılmadıkça (genelde sadece Evlendirme memuru engel hal var mı diye bakar), imza atılan nikah defterinde bu tip özel durumlar gözükmez.
Konunun manevi boyutu açısından ise Sayın Erdoğan Kırcalı'nın sözlerini yabana atmayınız. Evlilik paylaşmak demektir. İleride muhakkak ortaya çıkacak bu durum, tüm saygıyı yok edebilir.