Dostlar, bir şeyi merak ediyorum, yaşımız ilerledikçe emeklilik günleride yaklaşıyor.
Zaman o kadar hızlı akıyor ki, yıllar su misali giderken, anılarımı düşünüyorum da, daha işe yeni başladığım günler, ilk iş yerim, sonraki iş yerlerim, iş yerlerimdeki arkadaşlarım, güzel günler, stresli günler, çeşitli uygulamalar, yaptıklarım, yapamadıklarım..
Neyse, sadede geleyim. Ben şunu merak ediyorum ssk gov tr'de de bulamadım, acaba şöyle bir çizelge var mı?
Daha emekli olmadık diyelim ama prim dolmuş durumda. Ve diyelim artık personel olarakta çalışmayacağız, serbest çalışma yapacağız. (Bağkur falanda değil.)
O anki yatırılmış prim toplamı ile reel para üzerinden o yıl emekli olsak elimize ne geçer diye bir çizelge var mı?
Daha somut sormam gerekirse, bakıyorum şu ana kadar 50 kusur bin lira prim yatmış, 25 yıl dolmasına sadece 1 yıl civarı kalmış. Yaş içinde bir 4.5 yıl daha var.
Bu ölçülerde ne kadar emekli maaş bağlanır gerçekten çok merak ediyorum. Şirketteki insan kaynakları yöneticisi ile görüştüm, yaş bekleme süresindede çalışmaya devam edersem bu dönemdeki yatan primlerin emekli maaşıma yansıyacağını ama çalışmazsamda emekli olduğumda maaş bağlanmasında sorun olmayacağını söyledi.
Farkı nasıl anlayabilirim aşağı yukarı hesaplayabilir miyim?
Teşekkürler.