Re: Eğitim durumundan nakil
Ayrıca ben bu davadan yurutmeyı durdurma cıkartabılrımıyım..
Yardım edecek hukukcu arkadas yokmu
Yürütmeyi durdurma kararı
1- Yasaya açık aykırılık,
2- Telafisi güç veya imkansız zarar,
Şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde verilir. Yüksek öğrenim mazereti nedeniyle memurun atamasının yapılacağına dair emredici bir yasa kuralı bulunmadığından, bahsettiğiniz durumla ilgili olarak açacağınız davada Y.D kararı verileceğini düşünmüyorum.
Cevap: Eğitim durumundan nakil
BU konuda yürütmeyi durdurma vermiş bir sürü mahkee kararı var okulla
gidemiyorsunuz belirli sürede bitirmeni zgerekiyr
anaysını 42 maddesi anaysaının 5. maddesi 657 sayılı dmk 3.maddesinin c ve be bendleri dayanklarınız
Ya arkadaşlar benim durum da aynı. Önlisans mezunu olarak memurluğa atandım. Asaletim tasdik oldu, bu sene DGS ile hukuku kazandım. Nakil için kurumuma başvurdum ancak şifahi olarak yapmayacaklarını söylediler. Daha yazılı olarak cevap vermediler. Olumsuz cevap vermeleri durumunda İdari Yargıya başvurmayı düşünüyorum. İdari Yargı ile ilgili prosedörü bilen varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum.
Ben benim yaşadığımı anlatayım :)
Olumsuz cevap yazıldıktan sonra bilgi edinme yasası ile hangi tarih ve sayılı yazı ile olumsuz cevap yazıldığı ve neden verilmediğinin tarafıma bildirilmesini istedim. Gelen cevap ile İdare mahkemesine YD ve işlemin iptali için dava açıldı. 3 ay sonra YD kararı tebliğ edildi ve tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumun senin nakil evraklarını nakil istediğin yere göndermesi gerekli. Yazı karşı tarafa gidip seni bir kadroya atadıktan sonra ilişiğinin kesilmesi işlemi başlıyor.
Ama mahkemeden sonra kadroya atamama ihtimalleride var. Atamazlarsa başka bir kuruma nakil isteğinde bulunman gerek ki bu da uğraşlı iş.
Kaldıki sadece bunlarla da bitmiyor :) Ben hala gidemedim kadroya atanamadığımdan :)
Allah yardımcın olsun.