Tapu İptal Tescil Davası mı?
Merhaba herkese.
Arkadaşlar 1989 yılında Arnavutköy/tayakadın ibrahim çeşme mevkiinden 4320 m2lik bir alanın 320m2 lik kısmı için anlaşmış babam.İşte fiyatı belirlemişler sonra taksite fln bölmüşler biraz peşinat geri kalanı 12 ay taksitle ödemiş.Senetler bittikten sonra tapu için verilmesi gereken tapu parası ve diğer işlem halledilmiş fakat adam arsanın tapusunu babama vermemiş.Neden olarak bölgenin parsellenmiş olduğunu herkes parasını verdikten sonra senin tapunu vercem demiş ve ogün bugündür devam ediyor.Artık babam arsadan vazgeçmiş durumda ama benim öyle bir niyetim yok hakkım olanı alana kadar devam edeceğim.
Elimde olan belgeler:
Noter onaylı Vekaletname
Arsa satış mukavelesi
12 ayında senetleri
ve şahitler
Arkadaşlar bu durumda bi dava açmak veya başka bir şekilde kazanma durumum nedir? yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
(elimden geldiğinde ayrıntılı anlatmaya çalıştım)
44 senelik tapuya çocuklarından iptal ve tahsis davası
Saygıdeğer arkadaşlar,1965 arsa tapu tarihi,tapu babanın üstünde.Baba çocuklardan mal kaçırma gibi hiçbir teşebbüsü olmadan iki çocuğu, evi biz yaptık diye dava açıyor.2.5 senedir süren dava bilirkişi raporları,şahitlerin dinlenilmesi gibi birçok duruşmalardan geçip halen ertelenmektedir.Elde hiçbir belge,muvazaa olmadan üstelik çok eski tarihli tapuya açılan davanın bukadar uzun sürmesi bilemediğimiz hukuk bilgisinde yatıyor muhakkak.Dosyada 2 kere yaptırılmış bilirkişi raporu varken ek bilirkişi raporu isteyerek 3 ay sonraya atılmış,bu süreçte bu babayı daha neler beklemekte cidden merak ediyorum.Geçen davada babanın yeminine başvurma kararı alınırken hazır bulundurulan babanın, hakim tarafından dinlenilmeme sebebi ne olmuş olabilir?Mutlaka tapuda bir satış,muvazaa olmalıki dava açılabilsin deniliyor.
Gerçekten daha neler beklemekte bu 80 yaşındaki yaşlıları bilmiyoruz.Sizlerden bu süreçte daha neler olabileceği noktasında bizleri ve emsal olabilecekleri bilgilendiriseniz sevineceğiz.
saygılar
Re: Tapu İptal Tescil Davası mı?
09.11.2007 tarihinde ipotekli olarak satınaldıgım evimin iki önceki sahibinin bankadan evi ipotek olarak göstererek aldığı krediyi ödememesinden dolayı 10.10.2008 yılında kredi çekilen banka icradan evi satışa çıkarttı fiat dusuk çınca banka avukatı banka adına evi satın almış durumda bu durmda ne yapabilirim bana bir yol gösterirseniz sevinirim
Saygılarımla