Kredi kartı haciz ve evlilik sözleşmesi
Merhaba
Eşimle yaklaşık 1 yıl önce evlendik. Ve 2 ay önce öğrendimki eşimine 2002 yılında kredi kartından dolayı haciz kararı alınmış.2 ay önce Babasının ikamet adresine gelmişler. Bize ilettiler . Kayseride icra dairesinden dilekçe ile evrak istedik. İst. Gaziosmanpaşa icra dairesi vermedi. Öğrediğimize göre eşim 2002 yılında 2.150.000.000 tl limitli kartından harcama yapmış.limit aşımı felan filan toplam borç 3.117.000.000 olmuş temerrüt faizi ile 5.800.000.000 tl olmuş08-09-2003 de ilamsız takip ödeme emri çıkmış ve eşimin eski adresi niğdeye gitmiş.eşimin orada olmadığı ve ailesi ile yaşadığı adrese tebliğ mazbatası gelmiş13-9-2003 ama ailesi daha önceden oradan taşındığı için eline geçmiyor.yine aynı adrese 2. tebliğ mazbatası geliyor.(4-11-2003) ve 30-12-2003 tarihinde polis memurları tarafından tutulan tutanakta şahsın adresi ve tel numarası arandığındada orada olduğunu ifade bir evrak daha var.ve bu tutatna rağmen 10.9-2004 tarihinde yine eski adrese hacize geliniyor ve eşimin burada ikamet etmediği belirtilmiş haciz tutanağında.bu tarihlerdede dolayısıyla ne eşiminin nede ailesinin haberi olmuyor.ve nisan ortalarında (2005) ailesinin şuanki evine geliyolar. Orada yaşamdığı söyleyip gönderiyolarlar.biz meraklandık avukatı aradık. Tamam siz iyi niyetlisiniz hele bir bekleyin bana icra dairesinden sizi bulamadığına dair tutanak gelsin dedi. Biz hafta 2-3 kere aradık 1 ayda gelemedi.biz faiz iyice artar ne gerekiyorsa yapalım dedik.ikamet adresimizde verdik.ama hiç bişi gelmedi. Bizde bir avukat arkadaşa danıştık evrakları inceledi. Bir an önce mal beyanında bulun dedi ( bu arada mal beyanı nereye nasıl bulunur kısaca anlatabilirmisiniz)sonra bankayı ara asgari ücreteli çalıştığım için bu parayaı ödeme imkanının olmadığını anlat. İndirim yapabilirler demiş eşime (Tabiki yapamadılar)o zaman evinizdeki eşyalarınıza hacize gelebilirler eşyalarınızı kaçırın yada ikamet değiştirin zaten bi kaç ay sonra dosya düşer demiş ( DOSYA DÜŞMESİ DİYE Bİ ŞEY VARMI HACİZDE? ) .
Benimse sizlere sormak istedğim şunlar ben devlet memuruyum eşimin evlenemden önceki borçları için benim maaşıma haciz gelebilirmi?
Ve eşyaları hep ben almıştım.bir çoğu kredi kart ekstralarımda var benim aldığıma ispat olarak.ama faturam bazılarında yok.benim dişimden tırnağımdan artırdığım çeyizim diye aldığım eşyalarımın eşimin eski borçlarından dolayı hacize gitmesi bana çok dokunuyor.bunlara haciz gelebilirmi? Ve evlilik sözlşemesi yapabilirmiyim.bu eşyalrın benim çeyizim olduğunu o zaman durum ne olur? Evlilik sözleşmesi yapmak için ne yapmalıyım. Matbuları varmı yoksa eimle ikimizin yazdığı imzaladığı bi sözlşeme olurmu noteri eve getirip onaylatmalımıyız. Sanırım çok soru sordum lütefen yardım edin.