Ölüm halinde banka kredisi
Babam 18.12.2008 tarihinde rahmetli oldu.Kendisinin iki farklı bankadan kullandığı toplam 7000 ytl civarı kredi borcu ve 1350 ytl kredi kartı borcu bulunmaktadır.Ben veraset davasını hukuk mahkemesinde açıp 31.12.2008 günü davayı sonuçlandırdım.Bankalara gerekli evrakları ulaştırdım 2 ocak günü.Bankalardan biri devlet bankası diğeri özel banka.Borcun 5000 ytlsi devlet bankasından çekilmiş,2000i ise özel bankadan.Devlet bankası babam Ssk emeklisi olduğu için ve 61 yaşında olduğu için krediyi verirken zorunlu hayat sigortası yaptırmış.Diğer banka ise bırakın hayat sigortasını meblağ düşük diye ferdi kaza sigortası dahi yaptırmamış.Kredi kartı da özel bankaya ait bu arada.Banka ile görüştüğümde babamın kredi borçlarını aynı ödeme planı içinde ödememi,kredi kartıyla ilgili fazileri donduracaklarını ve ödeme gücüm olduğunda(yani ssk ölüm aylığı bağlandığında)taksitler halinde faizsiz olarak borcu ödemem gerektiğini söylediler.Devlet bankasından ise borcun sigorta şirketinden tahsil edileceğini söylediler.Borcun tamamının sigorta edildiğini ve dolayısıyla tamamına ait ödemenin kredi şirketinden tahsil edileceğini belirttiler.Babamın krediyi çekiş tarihi mart 2008di ve dokuz aydır düzenli olarak aylık 220 ytl ödemelerini yapmıştı.Bu durumda babamın aylıklarından 9 aydır kesilen kredi ödemelerinin varisi olarak şahsıma geri ödenmesi gerekmez mi?Özel bankadan çekilen kredi için zorunlu hayat sigortası yapılması gerekmez miydi?Kredi çekilirken bir miktar kesintiler ve ödemeler olmuş annemin bahsettiği kadarıyla,bu kesintiler sigorta kesintisi değilse nedir?Bunun dışında mirasın reddi ile ilgili bir dava açmamız durumunda annemin alacağı ssk dul aylığı engellenir mi?Bilgilendirirseniz sevinirim.