Dul ve yetim aylığının durdurulması mı, kesilmesi mi?
Öncelikle merhabalar. Ben babamdan dolayı yetim aylığı almaktaydım. okulu bitirip öğretmen olduktan sonra devlet otomatik olarak benim yetim aylığını keser diye çalıştığımı bildiren herhangi bir belge ile herhangi bir başvuruda bulunmadım ta ki maaşımın yatmaya devam ettiğini öğrenene kadar(yaklaşık 4 aydır yatıyormuş).3 hafta önce ssk ya başvurup maaşımın kesilmesini ve anneme aktarılmasını belirten bir dilekçe gönderdim.Şu anda maaşımın durdurulduğunu yazıyor.Benim aklıma takılan kısım ise bu aşamada başlıyor.Uzun süre maaşımı çekmediğim için mi Durdurulmuştur yazıyor(bu daha önce başıma gelmişti) yoksa artık maaş kesildiği için mi?? Maaşı kesilenler içinde mi DURDURULMUŞTUR yazıyor.Kavram kargaşası aklımı karıştırdı.Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Re: Dul ve yetim aylığının durdurulması mı, kesilmesi mi?
Benim soruma cevap verecek biri yok mu:s Çalışmaya başladıktan sonra maaşı kesilenler sgk nın sitesinde tc kimlik numarasıyla baktığınızda ekranda ne yazıyor? Benimkinde ""Aylık/gelir ödemesi Durdurulmuştur"" yazıyor.Bakıp kontrol eden olursa çok mutlu olurum...
Aylık ödenmesi durdurulmuş,yani aylık ödenmesi kesilmiş.Anneniz için de bir dilekçe ile aldığı aylığın tekrar değerlendirilmesi için başvurmanız gerekir.
Çok teşekkür ederim, Erdoğan bey. Bir sorum daha olacaktı. Benim kız kardeşim Çeyiz parası almıştı. Şimdi Annem için dilekçe göndersem maaşına yansır mı, yoksa 24 aylık süre bittikten sonra mı?
Çeyiz yardımı avans niteliğinde yapılır,yani 24 ay geçmeden annenizin alacağı maaş artmaz.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim...