Çalınan Cep Telefonu İçin Savcılıktan Gelen Yazı
Merhaba,
Bugün Posta ile savcılıktan bir yazı geldi ben 4 ay önce cep telefonumu çaldırmıştım karakola tutanak tutturdum şimdi gelen yazıda müşteki olarak Benim ismimi Şüpheli olarak ise bir başka ismi koymuşlar Suç kısmına ise Suç eşyasının satın alınması veya Kabul edilmesi yazılmış. Soruşturma Evrakı incelendi suça konu olacak cep telefonunun suç tarihinden sonra şüpheli adına kayıtlı telefon hattı ile kullanıldığı anlaşılmış ise de bu şüphelinin suça konu cep telefonun hırsızlık malı olduğunu bilerek satın alıp kullandıklarına dair hakkında kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil edilememesi nedeniyle CMK.nun 172 maddesi gereğince Kovuşturma Yapılmasına yer olmadığına karar vermiş.
15 gün içinde itiraz hakkım var itiraz edicem.
bende faturası ve imei numarası var ben telefonumu geri istiyorum bana bir yol gösterir misiniz...
Re: Çalınan Cep telefonu için Savcılıktan gelen yazı
Kimse cevap vermeyecek mi? Lütfen!!!!!
Re: Çalınan Cep Telefonu İçin Savcılıktan Gelen Yazı
Takipsizlik kararı verilmiş. Süresini geçirmeden itiraz edebilirsin.:)
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Takipsizlik kararı verilmiş. Süresini geçirmeden itiraz edebilirsin.:)
Peki ben telefonumu nasıl alabilirim onu kimlere sorgulatabilirim itirazımı edicem hala taksitini ödediğim telefonumu istiyorum bu konuda fikir verebilir misiniz??
Takipsizlik kararı veren savcılığa başvur.:)
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Takipsizlik kararı veren savcılığa başvur.:)
Teşekkürler...
Bir sonuca ulaşabilir miyim sizce???
Sonucunu bizimle paylaş.:)
Tekrar Merhaba,
Bugün Kartal Savcılığına gittim bu kararı veren savcıyla görüştüm bana sadece git itirazını yap dedi bende kadıköy ağır cezaya dilekçemi doldurarak ekte polis tutatnağı telefonun benim adıma kayıtlı faturası İmei Numarasını ve savcılıktan gelen yazıyı ekleyerek İtirazımı yaptım.bana 2009/.... D.İ.S kayıt numarası verdiler. benim tek isteğim Telefonumun bulunması bu başvurularımdan bir sonuç çıkar mı ???
Telefonu kullanan şahsın adını adresini öğrendiğinize göre, kamu davasından sonuç çıkmasa bile hukuk davası açarak telefonunuzu bu kişiden geri alabilirsiniz. Telefonu aynen iade edemiyorsa da rayiç bedelini geri alırsınız.
Alıntı:
Stj.Av.Ferhat Büyükada rumuzlu üyeden alıntı
Telefonu kullanan şahsın adını adresini öğrendiğinize göre, kamu davasından sonuç çıkmasa bile hukuk davası açarak telefonunuzu bu kişiden geri alabilirsiniz. Telefonu aynen iade edemiyorsa da rayiç bedelini geri alırsınız.
Peki Şüpheli dediği isim telefonu satmış olabilir mi?? yani başka kişilere geçmiş olabilir mi?? o zaman nasıl bir yol izleme lazım???