Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum. Ücret istemeyeceğinizi umarım :)
Arkadaşımızın biri 2005 yılında 4982 Sayılı Bilgi edinmeden 2000–2001–2002-sicillerini öğrenmiş ve bu sicillerin iptali için idare mahkemesine dava açmış. Dava ilgili sicillerin iptali ile sonuçlanmış. Hatta valilik konuyu temyiz etmiş Danıştay’da idare mahkemesinin kararını onamış.
Fakat ilgili amirler mahkeme kararlarına uygun hareket etmeden sicil raporlarını doldurmuşlar notları daha da düşürmüşlerdir. Bunun üzerine arkadaşımız ilgili amirleri savcılığa vermiş(tabi kaymakam meni muhakeme vermiş :) ). Mahkeme kararlarına uyulmadan yeniden doldurulan sicillerin iptali içinde tekrar İdare Mahkemesine dava açmıştır. Birde daha önce yani 2005 yılında aynı mahkeme 2000–2001–2002 sicillerini bir dilekçeyle kabul etmiş hem de Danıştay kararı onarken.Şimdi yıl 2008 de aynı mahkeme(hakimler farklı) İYUK 5 e aykırı bulmuş.Her yılın sicil raporu için ayrı dava açmalısın demiş.Ama 2005 yılında dememişti.
Arkadaşımız davayı ayrı ayrı açmayı düşünmüyor.Tekrar aynı dilekçeyle açacak;şu yazıyı ekleyerek(daha önce kabul edildiğinden Danıştay’ın onamasından) zaman ve iş kaybından maddi külfetten(üç ayrı harç) dolayı kişilerin hak arama yollarının kapandığı bürokratik işlerin arttığı....v.b.Kaldı ki siciller arasında hukuki ilişki olduğu da açık.
Eğer mahkeme davayı RED ederse(ki aynı dilekçeyle açılacağından edecek) RED kararına temyiz yolu açık mıdır?Neresidir?(Ben Danıştay diye biliyorum)
Danıştay a temyiz edilirse sizce Danıştay ne karar verir?Emsal kararlar var mıdır?
Ne yapılmasını önerirsiniz? Saygılar...