Re: İşveren tazminat istiyor
Cezai şart her iki taraf için de tanımlanmamışsa bir geçerliliği yoktur.Yani aynı miktar ceza işverenin haksız feshi durumunda işveren için de tanımlandı ise,bu tazminatı ödemek zorunda kalabilirsiniz,yok sadece sizin ayrılmanız durumunda ödenecek şekilde tanımlandıysa bu maddeye istinaden herhangi bir tazminat alamaz.
Eğitim için imzaladığınız belgelerde bir çalışma süresi öngörülmüşse( örneğin 2 yıldan önce ayrılma durumunda eğitim masrafları alınır şeklinde) çalışma süreniz ve eğitim masrafları oranlanarak işverene ödenmesine karar verilir mahkemece.
Bahsetiğiniz hakaretleri belgeleyemecek olmanız, ayrılma nedeni olarak belirtmemiş olmanız nedeniyle ihbar öneline uymadan ayrılmanız durumunda işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır.Sonuçta siz kararınızı kanuna uygun olarak bildirirseniz,işverenin kabul etmeme şansı yok.Eğtim masrafları konusunda bir sıkıntı yaşamayacaksanız,
Noterden göndereceğiniz ihbar yazısı ile iş kanunu 17.maddesine uygun olarak sözleşmenizi sona erdirdiğinizi bildirip,ihbar sürenizin bitiminde işyerine gitmemeye başlamanız yeterlidir işten ayrılmanız için.Bu konuda işverenin onayına ihtiyacınız yok.
Re: İşveren tazminat istiyor
Çok teşekkür ederim Erdoğan Bey yardımcı olduğunuz için.