-
Tayin
İyi günler;
2 ay önce yaşadığım şehirden başka bir şehire tayin edildim. Nisan ayında evimi taşıyacağımı söyledim. Tayin olduktan yaklaşık 2 hafta sonra önümüzdeki nisan ayında tayin edildiğim şehirdeki şubenin kapanacağı ve eski şehirime geri gönderileceğim söylendi. gitmezsem işten çıkarılacağım. fakat bu şehirde şirketin 3 şubesi daha var. Benim pozisyonumdaki personel kadroları diğer birimlerde dolu. Eski yerime gitmek istemiyorum.
Sorum
1. işten çıkarılınca tazminat alabilir miyim?
2. şu anda çalıştığım pozisyon bulunduğum ildeki diğer şubelerde olduğu için (fakat kadrolar dolu) işten çıkarılmama ya da dava açarsam işe iade durumu sözkonusu mu? Davayı kazanma şansım var mı? Evimi henüz taşımamam fakat eşimin hamile ve tayin edildiğim şehirde değil de diğer şehirde bulunması davayı etkiler mi?
Şimdiden teşekkürler...
-
Re: Tayin
şubenin kapanacağı yazılı olarak bildirilmiştir diye düşünüyorum...yazılı olarak yapılan resmi bildirimden en geç 6 gün sonra işi kabul etmediğinizi yazılı bildirmeniz gerekiyor. bu durumda tazminatınızı vermek durumumdadır...
-
Re: Tayin
6 gün içinde kabul ettiğinizi yazılı olarak bildirmezseniz kabul etmemiş olduğunuz sonucuna varılır.