GPRS ile takip haklı fesihe kanıt olurmu?
x bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyordum.Şirketimizi büyük bir gıda firması aldıktan sonra x firmasına ait çalışanları işten çıkartmak için bezdirme politikasına başvurdular.Bunlardan bir tanesi de gprs sistemiyle takip olayı.Bu nedenle devamlı sözlü ihtar alıyoruz fakat daha yazılı bir ihtar vermediler ve savunma istemediler.Fakat en son olarak gece 2 de eve geldiğimden dolayı müdürüm tarafından sözlü ihtar aldım.Bu gibi konular işten çıkartılmamda aleyhime kullanılabilrimi,beni mesai saatleri ve mesai saatleri dışında böyle takip etmeye hakları varmı.Savunmam istenirse nasıl davranmalıyım.
Saygılarımla
Re: GPRS ile takip haklı fesihe kanıt olurmu?
Arkadaşım bu kadarına da pes doğrusu. Şaşırmamak elde değil. Yapılan haksızlık size kanunda iyiniyet ve ahlak kurallarına dayalı haklı sözleşme feshini kullabilirsiniz. Bu takibin ispat gücünüz nedir onu bilemiyorum. Yani takibin yapıldığını ispatlayabilir misiniz ?
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim.
Rıza Bey kanıtlamasına kanıtlıycam ama elime yazılı döküman vermiyolar.Her zaman sözlü tehditler halinde devam ediyor.Gece 2 de eve geldiğinizden dolayı satış performansınızın yükselmesi söz konusu olamaz dendiğinde şok oldum.Şu saatte olmamanız gereken yerde ne işiniz var deniyor.Havaalanına hangi sebeple gittiniz deniyor.Gece cep telefonum kapalı olduğu için sözlü uyarı alıyorum.Yalnız hepsi sözlü tehdit yazılı hiçbir şey gelmedi daha.Anadolu yakasına geçtim diye kavga çıkıyor.Bu adamların bu takip sistemlerini kullanarak tehdit etmelerinden dolayı sinirlerim bozuldu.Yakında hır gür çıkıcak bunlarda onu istiyor biliyorum ama sonuçta bu ortamda çalışmak insanı geriyor.Bu sebeplerden mahkemeye versem kazanabilrmiyim merak ediyorum.
Saygılarımla
Alıntı:
çağdaş şen rumuzlu üyeden alıntı
Rıza Bey kanıtlamasına kanıtlıycam ama elime yazılı döküman vermiyolar.Her zaman sözlü tehditler halinde devam ediyor.Gece 2 de eve geldiğinizden dolayı satış performansınızın yükselmesi söz konusu olamaz dendiğinde şok oldum.Şu saatte olmamanız gereken yerde ne işiniz var deniyor.Havaalanına hangi sebeple gittiniz deniyor.Gece cep telefonum kapalı olduğu için sözlü uyarı alıyorum.Yalnız hepsi sözlü tehdit yazılı hiçbir şey gelmedi daha.Anadolu yakasına geçtim diye kavga çıkıyor.Bu adamların bu takip sistemlerini kullanarak tehdit etmelerinden dolayı sinirlerim bozuldu.Yakında hır gür çıkıcak bunlarda onu istiyor biliyorum ama sonuçta bu ortamda çalışmak insanı geriyor.Bu sebeplerden mahkemeye versem kazanabilrmiyim merak ediyorum.
Saygılarımla
Bu söylenenleri sözlü mü,yazılı mı yoksa telefonunuza mesaj olarak mı yapılıyor. İşyerinde çalışanlar da bu konuda bir birlik varmı şahitlik edebilme durumu... Şahit olarak ailenizi, iş ilişkilerinde bulunduğunuz kişileri gösterme durumunuzu ve ispatınızı iyi değerlendirmek gerekiyor. Anladıklarınız 2. bir ergenekon olayı olacağına işaret ediyor... Gerçkten doğru mu ? Haklı bir fesih sebebi bunlar olunca hakimin de şaşıracağı kanaatindeyim. Sizin göreviniz " çok gizli " ibareli bir görev değil sanırım. Hadi hayırlısı bu günleride gördük ya... Dava konusunda bir avukatla yüz yüze görüşünüz... Anlatıklarınız sizden yana
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim