Kredi kartı ile taksitlendirilmiş borca ödeme emri
2002 senesi Ocak ayında Digitürk abonesi oldum. Aylık abonelik ücretimi Citibank'dan aldığım kredi kartı vasıtası ile otomatik olarak ödüyordum. Yapılan sözleşmede kredi kartı bilgilerimin deşifre olmasından endişe ederek kredi kartı bilgilerimi vermedim ve bu kısmın altını imzalamadım. Ancak daha sonra daha pratik ve otomatik bir ödeme şekli olmadığından telefon vasıtası ile kredi kartı bilgilerimi vermiştim.
2004 Şubat ayında Citibank kredi kartımı kaybettiğimden dolayı bankadan yenisinin verilmesini istedim. Ve 2004 Şubat ayından itibaren yeni kredi kartımı kullanmaya başladım.
2004 Nisan ayında da bu bankadaki Kredi kartı ve ilgili hesaplarımı kapattım. Bankadan öğrendiğim bakiye borçlarımı ödedim ve 2004 Nisan tarihi itibarı ile Citibank hesapların ve dolayısıyla kredi kartım iptal edildi
Yine 2004 Nisan ayı sonlarında Digitürk aboneliğimin kapatılmasını bir yazı ile ilgili firmadan istedim. Ve Mayıs 2005 ayı sonunda da Digitürk yayınlarını almak için kullandığım cihaz ilgili firmanın servisince gelinip evimden alındı. Böylelikle Digitürk aboneliğimde sona ermiş oldu.
Ancak, bu hafta başında yani Haziran 2005 tarihinde Digitürk firmasından Mart 2004 ve Nisan 2004 tarihlerine ait ödenmemiş borçlarım nedeniyle tarafıma posta ile "ilamsız takiplerde ödeme emri" ulaştırıldı. Yazıda 52 YTL tutarındaki bu iki borca 44 YTL işlenmiş faizi ile birlikte masraf ve diğer ücretleri ile birlikte toplam 223 YTL borç çıkarılmış olduğu bildirilmektedir.
Büyük ihtimal ile, 2004 Şubat ayında kayıp nedeni ile değiştirdiğim kredi kartından 2004 Mart ve 2004 Nisan ayı abonelik ücretinin alınamaması nedeniyle bu borç çıkarılmıştır. Ancak bu iki ödenmemiş borç dışında 2002 Ocak ayından itibaren aylık abonelik ücretleri Citibank kredi kartım üzerinden düzenli olarak ödenmiştir.
Ancak, hem Citibank'daki hesabımın kapatılması sırasında hemde Digitürk aboneliğimin iptali sırasında tarafıma yazılı veya sözlü olarak bu borcun ödenmediği ile ilgili bir bilgi verilmemiştir. Yani, bu zamana kadar böyle bir borcumun olduğundan habersizdim. Elime geçen bu ilamsız ödeme emri ile bu borcun farkına vardım ve kredi kartımın kayıbı ve değişimi nedeni ile oluşmuş olduğunu düşündüm.
Bu abonelik borcu ile ilgili masraf ve ödemeleri ile bir hayli yükseltilmiş olan bedelin 7 gün içinde ödenmesi istenmektedir.
Bu konu ile ilgili iki sorum bulunmaktadır;
1). Yukarıda yorum yapmaksızın anlatmaya çalıştığım bu durumda hangi yolu izlemem gerekir?
2). "ilamsız ödeme emri kağıdında" icra müdürlüğü kaşesi bulunan kısımda tarih 6 Haziran ve "zarf üzerinde" PTT kaşesi 11 Haziran olup bu yazı elime 13 Haziran'da geçmiştir. Bu durumda 7 günlük süre neye göre hesaplanır? Yani 7 günlük sürenin son günü bu durumda hangi gündür?
Yapılması gerekenler konusunda zamanın çok önemli olduğu böyle bir durumda vaktinde vereceğiniz cevaplar ve yönlendirmeler için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.