Ödemesi yapılmış çeke hapis cezası
Bir arkadaşımın abisinin başına gelen bir meseleyi anlatmak istiyorum..2 sene önce ödeme güçlüğüne düşmüş çeklerini ödeyememiş...Daha sonra evini satarak alacaklılarla anlaşmış çeklerinin bazılarını elden alarak bankaya teslim etmiş....Fakat bugünlerde bankaya teslim ettiği çeklerden birisi ile ilgili hapis kararı çıkmış,bu nasıl olabilir?Çek ödenmiş ve şu an bankada.....
Re: ödemesi yapılmış çeke hapis cezası
Ceza mahkemesinin ve şikayetçi avukatının bu durumdan haberi yok demektir.
peki efendim ne yapmak gerekir bu durumda...alacaklı hangi şekilde bu cezayı çıkartabilir....
Alacaklı vekili borcun ödendiğini beyan ederek şikayetten feragat etmelidir. Ya da borcun ödendiği resmi olarak kanıtlanmalıdır. Tabi burada bir icra takibi de söz konusu ise alacaklı avukatının avukatlık ücretini de ödemelisiniz.
çekin bankaya teslim edilmiş olması ödemenin yapılmış ve çekin alınmış olduğunu göstermezmi sizce......
Benim kanım önemli değil, mahkemenin durumdan haberdar olması gerekir.
mahkemeye verildikten sonra alacaklıdan alınmış bir çek değil ,döndükten 1-2 hafta sonra alınmış bir çek,aslı olmadan fotokopi ile bu dava açılabilirmi efendim..Zannediyorum burada böyle bir durum var....
sayın avukat bey ,bu konuda yorumunuza ihtiyacımız var....bu çek mahkemeye verilmeden önce alınmış ,daha sonra nasıl olurda mahkeme verilebilir...
Çekin aslı olmadan dava açılabilirmi
ödenmiş,alacaklıdan alınmış bir çeke nasıl dava açılabilir.fotokopi olabilirmi?çünkü çek bankada ,fakat hapis kararı çıkartılmış...bunu nasıl becermişler...