Öğretmenim ve Eş durumu başvurum haksız yere reddedildi Dava açmak için ne yapmamız gerekiyor?
Ben öğretmenim Arkadaşlar şimdiye kadar hiiç davalık bir işim olmadı.Şu anda öğretmenlerin eş durumu başvuruları yapılıyor.Bende eşimin yanına gitmek için başurumu yaptım ve haksız yere İlçe milli Eğitim müdürlüğü tarafından reddedildi.Tamamen kanunlara aykırı bir şekilde reddedildiğine %99,9 eminim.Bölge idare mahkemesine dava açcam.Dava açmak için hangi yolları izlemem gerekiyor?Mahkeme ve avukat masrafları ne kadar ?Dava ne kadar zamanda sonuçlanır ?min veya max süre diye bişeyle varmı sürede ?
Bu arada kırşehirdeyim..
Re: Öğretmenim ve Eş durumu başvurum haksız yere reddedildi Dava açmak için ne yapmamız gerekiyor ?
Size, müracaatınızın reddedildiğine dair yazı gelmiştir.Bu yazının geldiği tarihten itibaren -Madem ki % 99 haklı olduğunuza inanıyorsunuz.- 60 gün içinde ilinizin bağlı olduğu idare mahkemesinde "İptal" davası açacaksınız.%99 haklılığınızı ortaya koyan kanunî dayanaklarınızı sayarak.
Kolay gelsin.
Öğretmenim ve Eş durumu başvurum haksız yere reddedildi Dava açmak için ne yapmamız gerekiyor ?
Peki davanın kısa zamanda sonuçlanabilmesi için bişeyler yapma şansım varmı ?Yada avukatlar sürenin bir önce işlemesi için bişeyler yapabilirmi ?
Re: Öğretmenim ve Eş durumu başvurum haksız yere reddedildi Dava açmak için ne yapmamız gerekiyor ?
Avukatların; mahkemeleri hızlandırıcı bir bir teknik bildiklerini sanmam.
İyi günler...
Eğer yapılan işlemin kanun ve yönetmeliklere aykırılığı çok açıksa(ki söylediğinize göre öyle) işlemin iptali için dava açmalısınız.Davayı açarkende "idarenin savunması alınmadan yürütmenin durdurulması"istemli dava açmalısınız.Bu arada eşiniz ne iş yapmaktadır.Eğer siz bayansanız bırakın bu işleri o halletsin. :)
Davayı açtıktan sonra idarenin savunmasının mutlaka alınması gerekmiyor mu ?
Bir avukattan hukuki yardım almanızda fayda var...