Nereden ve ne zaman emekli olabilirim
1973 doğumluyum.SSK girişim 1997.Emekli sandığında mayıs 1998-mayıs 2008 yılları arası çalıştım şu anda temmuz 2008 den itibaren SSK lı olarak çalışıyorum.Acaba ne zaman ve nerden emekli olabilirim.Hizmetlerimi nasıl birleştirebilirim.Bir de emekli olunca ikramiye alabilecekmiyim.saygılar
Re: Nerden ve ne zaman emekli olabilirim
Hizmet birleştirme, emeklilik başvurunuz ile başlayan süreçte sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılır.Başvurunuzu son bağlı olduğunuz kuruma yapmanız gerekir.Son 7 yıl içinde en fazla çalışmanız olan sosyal güvenlik kurumu tarafından da başvurunuz değerlendirilir,şartlar sağlanmışsa emeklilik hakkı kazanırsınız.
SSK lı çalışmada emeklilik ikramiyesi uygulaması yoktur. Emekliliğe hak kazandığınız işletmede çalışma süreniz 1 yılı geçmiş ise emeklilik nedeniyle ayrıldığınızda kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.
Re: Nereden ve ne zaman emekli olabilirim
eşim 30.01.1964 dogumlu ilk ssk başlangıcı 1979 -1987 yılları arasında almanyada 1322 iş gün sayıldı .ve borçlanma yaptık.türkiyeye kesin dönüş yaptı 18 askerligini yaptı.tükiyede işe 1998 .3.ay işe başladı ve 2350 iş günü var son olarak şu an bagkurlu 380 gün .en erken nasıl emekli olur .bagkura devam edelimmi.nasıl bir yol izleyelim.almanyadaki işe başlama tarihi başlangıç olarak sayılmıyormuş dogrumu..en erken ne zaman emekli olur..ayrıca eşimin gerçek dogum tarihi 1961 düzeltilse bir şey farkedermi
Re: Nereden ve ne zaman emekli olabilirim
şimdiden teşekkürler.benim 1995 ten 11 senelik çiftçi bagkurum var.6 aylıkta ssk var .annelik sigorta borçlanmasıyla ne kadar ssk iş günü borçlanabilirim .bir çocugum var.ayrıca yüzde yetmiş özürlüyüm ne zaman ve nerden emekli olurum emekli olurum.iyi günler..
Re: Nerden ve ne zaman emekli olabilirim
çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için.Peki Emekli sandığında 10 yıl hizmetim var bunun bana geri dönüşü yokmu