Anlaşmalı ayrıldık çocuğumun velayeti hk.
3 ay önce anlaşmalı boşandım,150 tl anneye 150 tl 3.5 yaşındaki erkek çocuğuma nafaka ve 1000 tl tazminat verdim,
çocuğun velayetide anneye verilmesini kabul ettim(çocuğumun küçük oluşu pisikologların annede olmasını gerektiğini okumam)sebebiyle,
ama çocuğumun yaşama koşullarının çok kötü olduğunu,kaldığı evde eski eşim babasıyla tek odada suyu dahi olmayan tek odalı rutubetli bir yerde kalıyor,vede bronşit oldu,hastanede yatıyor,annesine söyledim,olmaz vermem çocuğu diyor.
çocuğumun velayetini alabilmem için ne yapmam lazım,
yardımlarınız için tşk ederim.
Re: anlaşmalı ayrıldık çocuğumun velayeti hk.
İşin iki boyutu var: birincisi çocuğun manevi sağlığı diğeri ise maddi sağlığı.
3,5 yaşındaki bir çocuğu anneden ayırmaya tabi ki kimse kıyamaz. Aksi durumda çocuğun psikolojik yapısının ne yönde gelişeceği malum. İleride bazı ruhsal sorunların meydana gelebileceği de muhtemel. Ama diğer yandan çocuğun maddi sağlığı da söz konusu. Hiçibir baba çocuğunun hasta olup acı çekmesini ve hastanelerde sabahlamasını istemez.
Burada tercih sizin, öncelikle çocuğunuzu annesinden ayırmaya kıyabilecek misiniz? Eğer bu soruyu olumlu yanıtlıyorsanız, hukuk düzeni dahilinde velayet davası açma hakkınız her zaman için mevcut.
Re: Anlaşmalı ayrıldık çocuğumun velayeti hk.
ilginize teşekkür ederim,
biraz daha zamana yaymaya karar verdim,anne çocuk ilişkisi çok önemli biliyorum,
çocuğumun yaşama şartlarını iyileştirme yönünde adımlar atacağım,
hayatınızda başarılar dilerim.