4000 TL lik maaş alacağımın yasal faizinin hesaplanması
İyi günler 4000 ytl lik maaş alacağım vardı bir firmadan ben bunu kazandım dün mahkemeye gittim 200 ytl harç masrafını yatırdığım zaman tebligata çıkacağını söylediler alacağımın.
harcı yatırdıktan sonra tebligata çıkacak ve anladığım kadarıyla temyiz talebi için bir süre var o süre sonuna kadar beklenecek benim sormak istediğim temyiz isteği olmaz ve borçlu taraf borcunu ödemezse bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğim.
Re: 4000 TL lik maaş alacağımın yasal faizinin hesaplanması
Daha önce açtığınız 3 konunun birleştirildiği konuda verilen cevaplarda belirtildiği ve bildiğiniz üzere icra takibine başlayacaksınız.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=50650
4000 ytl iç in ben %12 si olan 480 ytl avukatlık ücreti vererek bu takibi yaptırmak istemiyorum işin açığı zaten şu an işim yok birde 480 ytl (yaklaşık 1 aylık asgari ücrete tekabül ediyor) avukatlık masrafı veremem, ben sadece ilamlı icra takibinin prosedürünü soruyorum sizlere
Avukatlık öğrenmek istiyorsunuz yani.
Avukat değilim ama,
başlangıç için icra dairesine mahkeme kararınızla birlikte gidip burada söylediklerinizi söylerseniz,icra takibine başlayabilirsiniz herhalde.Devamı konusunda söylenebilecekler,sizin becerinize kalıyor tabii.
Kimsenin meslekine karşı bir merakımız yokta Türkiye şartlarında 480 tl iyi bir para mesele bu.İşçi alacakların haciz işleminde (bir kamu kurumundaki hakediş alacağında) kendinden önce ilama çıkmış haciz alacaklarına karşı önceliği varmıdır ?. Varsa bu önceliğin ilgili idare veya saymanlığa bildirilmesi kimin görevidir icra dairesimi yoksa bizzat alacaklınınmı ? iş kanunun (4857) 36. maddesine göre işçi alacaklarının diğer alacaklara karşın önceliği bulunmakta eğer yanlış yorumlamıyorsam. sizin bu konudaki fikriniz nedir acaba
İnternette bulabileceğiniz yemek resimlerine bakarak karnınızı doyurmanın mümkün olamayacağı gibi daha önce de belirtildiği üzere icra hukuku bilgilerinin tamamının burada açıklanabilmesinin imkanı yok.
Hukuki.net ve diğer hukuk sitelerinden alabileceğiniz bilgiler ön bilgiler olup,bir hukuki takibe girmeniz durumunda bilgi yetersizliğiniz nedeniyle uğrayabileceğiniz kayıplar,ödemekten kaçındığınız miktardan çok daha fazla olabilir.Bu nedenle konu ile ilgili gerekli ön bilgi verilmiştir.