Kanuni olarak nafaka ödeme şekli nasıldır
Merhabalar ben yaralı yürek boşanma davamız vardı ve boşanma gerçekleşti.
Anlaşmalı boşanma oldugu için ilk celsede boşanma oldu.
Aramızda belirleyip hakiminde karar verdigi nafaka ücretini kanuni olarak ne şekilde ve ne zamandan itibaren ödemem gerekiyor?
Nafakayı elden verecek olsam verilmedi deyip sıkıntı yaşıyayabilirmiyim?
Ayrıca 09/01 2009 tarihinde boşanma gerçekleşti ilk aylık nafakayı
hangi tarihte ödemem gerekiyor? (kanuni olarak) .
Bilgi sahibi olan ve bizleri bilgilendiren herkese şimdiden teşekkürler
Re: Kanuni olarak nafaka ödeme şekli nasıldır
Birinci yol icra dairesi yoluyladır. Size ekstra masrafa neden olur.
İkincisi banka veya posta havalesiyledir. Eşinizin hesap numarasını alırsanız sorun olmaz. Nafaka ibaresiyle hangi döneme ait olduğunu yazın.
Nafakaya dava açılış tarihi itibarıyla hükmedilir. Nafaka her ay peşin ödenir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İkincisi banka veya posta havalesiyledir. Eşinizin hesap numarasını alırsanız sorun olmaz. Nafaka ibaresiyle hangi döneme ait olduğunu yazın.
;demişsiniz
Aynı evde yaşamaya devam edilse bile dava açılış tarihi itibarı ilemi ödeme yapılacak yoksa davanın sonuölanmasımı beklenecek?.Anlaşamalı dava 19 martta hiçbir hüküm yok yinede banka hesabı açıp nafaka diye belirtip yatırmam gerekir mi?
Anlaşmalı boşanma davası protokolünüzde nafaka ödeyeceğiniz hususu ve miktarı belli mi?
Sadece miktar yazdık onuda eşimin (bayan) istediği miktarı yazdık.Kendisi ve 1 çocuk için 600 tl.Ödeme hususunda birşey belirtmedik.Ben aramız daha fazla bozulmasın 3 ay uzun bir süre belki birşeyler değişir diye hiç fikir beyan etmedim.Dava açılış tarhi 30.12.2008,Evden ayrıldığı tarih:13.01.2009,Duruşma tarihi 19.03.2009
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
sdt23 üyemizin yazdıklarını tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Okudum ama o arkadaşın davası bitmiş.Benimki daha başlamadı ve bir sürü belirsizlik var.Yani belki anlaşmalı davadan bile vazgeçme ihtimali falan.Ondan soruyu sordum.