Hırsızlık vakası için başvuru nasıl olmalı?
Merhabalar arkadaşlar,
Siteyi uzunca inceledim, böyle bir forum daha var mı bilmiyorum, epey faydalı buldum. Kuruculara ve katılımcılara şahsi olarak teşekkür ediyorum.
Forum kurallarını ve kayıt esnasındaki bilgi, talep ve taahhütleri okudum; yine de şu anda yanlış bir işlem yapıyor veya yanlış bir yere konu açıyorsam, umuyorum ki bilgilendirme yolunu tercih edeceksiniz.
Ben kısa süre önce trende el çantamı çaldırdım, içinde tüm kimliklerim (T.C kimlik, ehliyet, öğrenci kimlikler vb.) ve tüm kredi kartlarım, ayrıca iki adet telefonum vardı. Tren garında hemen polis noktasına gittim (Ankara Garı), ancak polis ilgilenmedi, şikayetinizi Ulus'ta falanca karakola yapın dedi (ki karakol oraya epey uzak sayılır, yürüme mesafesi yaklaşık 45dk-1 saat). Sonra gar müdürlüğüne gidip durumu arz ettim, buradaki güvenlik kameraları ne işe yarıyor dedim, "biz sana güvenemeyiz, belki sen de elindeki çantaları başkasından çaldın" gibi garip bir karşılık aldım.
Sonuçta bahsedilen karakola gittim ama bildiğiniz gibi basit bir tutanak tutup bana kapıyı gösterdiler. Daha sonra bankadan, hırsızın benim kartımı ATM'de kullanmaya çalıştığını öğrendim, aynı karakola tekrar gittim, hiç bir işlem veya yönlendirme yapmadılar.
Bu durumda hırsızın bulunması için savcılığa başvurmalıyım ama nasılını hiç bilmiyorum. Elimde şunlar var;
1- Kendi telefonumu aradığımda, hırsız telefonu açtı hatta telefonu aramalara kapattırdığım için bana küfür etti. Yani telefonu çaldıktan sonra bir yerleri aramış olmalı ki telefonun aramalara kapatıldığını öğrensin. (Hangi numaraları aradığını henüz bilmiyorum, sonraki fatura döneminde göreceğim.)
2- Trenden Polatlı garında indi, her ne kadar TCDD kayıtları kimliğe esas olmasa da denemeye değer bir şekilde, o istasyonda inenlerin isim ve soyisimleri TCDD veritabanında var. Zaten topu topu üç dört kişi indi. (Hırsız Polatlı istasyonunda inmiş, kendisi söyledi, ayrıca zaten kartımı Polatlıda denemiş.)
3- Hırsızın kartımı hangi tarih ve hangi saat/dakika zarfında ATM cihazında kullanmaya çalıştığı banka kayıtlarında var (ki ben bankadan öğrendim). Bu durumda varsa ATM cihazındaki kameradan, yoksa bankanın etrafı kaydeden güvenlik kamerasından hırsızın tespiti yapılabilir.
Bu durumda ben ne yapmalıyım?
Bir de kimliğim çalındığı için yenisini çıkaracağım, bu durumda eski kimlik geçerliliğini tamamen yitirmiş olacak mı? Aslında zaten kanunen geçersiz bir kimlikti. Çünkü boşandığım için o kimliği değiştirmem gerekiyordu (o kimlikte evli olduğum yazıyor, ancak hırsızlık anında evli değildim).
Re: Hırsızlık vakası için başvuru nasıl olmalı?
Merhabalar.
Bu konuda acaba bilgi verecek kimse var mı? Herhalde bir cevap yazılmış ama yönetici tarafından yanlış olarak değerlendirildiği için silinmiş.
Şimdiden teşekkürler.