Tazminat davası açabilir miyim?
Tüm hukukçu arkadaşlarıma sevgilerimi sunarak;
Ben bir şirket sahibiyim olay çok yeni, 30.09.2009 tarihine eski ortağıma yazmış olduğum çek vadesi gelmeden bankaya yazdırıldı.Bu eski ortağımın hukiki anlamda doğal hakkı idi güvenmemem gerekirdi.Lakin 10 gün düzeltme hakkımı kullanmama bile müsade etmeden icra takip yolunu açıp çalıştığım büyük bir kaç firmaya icra kararını göndermiş bulunmakta , bu yazıyı alan firmalardan biri benimle ilişkisini durdurma kararınıda aldı.Ben bu konuda tazminat davası açabilirmiyim.Teşekkür ederim.
NOT: Çekin yazdırılma tarihi 09.01.2009 ben 14.01.2009 'da hesabı bu kriz döneminde müsait hale getirdim.Bir firmaya bu mektup ulaşmış diğerine ise daha ulaşmamış.
Re: Tazminat davası açabilir miyim?
Kaç gündür bekliyorum bir cevap yazacak yokmu ?
Çekte vade yoktur. Avukatınıza danıştınız mı?
Siteye girerken iletinize cevap yazılacağı gibi bir taahhütte bulunuldu mu?
Zahmet edip sorumu okusaydınız orada çekde vade olmadığını bildiğimi anlardınız.Herkese avukatınıza sordunuzmu diye soracaksanız bu site ne diye kuruldu.siteye üye olurkende illa cevaplanacak diye bişey olmadığınız 2-3 kez forum sitesine giren bilir.Siz nasıl yöneticisiniz böyle bir hukuk portalındaki yazıya bakın pes doğrusu.
Alıntı:
makinamuhendisi rumuzlu üyeden alıntı
eski ortağıma yazmış olduğum çek vadesi gelmeden bankaya yazdırıldı.
Vade olmadığını bilmeniz gerçekten çok belli oluyor.
Site anasayfasında yazan yazıyı tekrar okuyun:
Hukuki Net'e yeni kayıt olmak isteyenlere, kayıt sözleşmesinde belirtildiği üzere şu hususları hatırlatmak isteriz:
Hukuki Net; Hukukçu ve Hukuk severlerin, hukuki bilgi paylaşım platformudur. Bu itibarla 'özel meselelerinizi danışımak' , 'Tek bir soru' sormak veya 'avukat aramak' için kaydolmayınız. Hukuki bilgi paylaşmak isteyenler; Bu site tüm kaynakları ile tamamen sizler için tasarlanmıştır.
Bu forum sitesinde verilen bilgiler, hukuki mütalaa veya hukuksal öneri şeklinde olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır. İşbu sitede verilen bilgiler dolayısıyla Hukuki.Net yönetici veya üyeleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Hukuki bir sorununuz veya davanız mevcut ise zaman kaybetmeden avukatınıza danışınız.
Kimsenin size cevap verme zorunluluğu yoktur. Güle güle...