Aday memurum, hakkımda tutanak tuttular
Değerli arkadaşlar,
aralık ayının 24 ünde bir yılım doldu.ve bugün(14.01.2009 tarihindede )hakkımda gecen cuma bilgisayarımı kapatmadığım ve odadaki ışığı söndürmediğim gerekçesi ile tutanak tutulmuş.daire başkanı 2 arkadaşımı şahit göstermiş.imzalamışlar.2008 yılı sicilime yansırmı bu?Ne yapmam lazım.60 altında not vermekle tehdit etmişlerdi.?acil yardım lütfen.asaletimi engellermi bu durum?
bana zimmetli olarak bilgisayar yada oda verilmedi.
Re: Aday memurum, hakkımda tutanak tuttular
arkadaşlar çok acil.yardım edermisniz?
Hemen panikleme.Neticeyi bekle bakalım.
İyi günler...
teşekkür ederim ama nasıl paniklemiyim.adamlar zimmetli vermedikleri bilgisayar ve oda için tutanak tutmuşlar.Olacak şeymi bu? oda mesai saatleri dışında nöbette yapmışlar.
Aralık ayının 24'ünde bir yılınız dolmuş ise, bu tarihi takip eden 15 gün içerisinde Sicil Raporu'nuzun doldurulmuş olması gerekir. Bu durumda 8 Ocak 2009 tarihi itibarı ile Sicil Raporu'nun doldurlup dosyanıza konulmuş olmalıdır.
Öte yandan doldurulacak Sicil Raporu'nda 24 Aralık'tan sonra meydana gelen olaylara dayanarak değerlendirilmelerde bulunması mevzuata aykırıdır.
En iyisi, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, sicil raporunun bir suretini idareden istemek ve haksız bir değerlendirme yapıldı ise, idari yargıda dava açmaktır, diye düşünüyorum...
sn kantaroncu teşekkür ederim.
yalnız öğrenmek istediğim bir konu daha var.bunlar benden gizli geçmişe yönelik tutanakta tutmuş olabilirlermi?Öyleyse bana bunu yazılı olarak bildirmeleri gerekmiyormu?Ozamn herkes 2 kişiyi yanına alsın tutanak tutsun.öyle şey olurmu? ne dersiniz?
sn kantaroncu teşekkür ederim.
yalnız öğrenmek istediğim bir konu daha var.bunlar benden gizli geçmişe yönelik tutanakta tutmuş olabilirlermi?Öyleyse bana bunu yazılı olarak bildirmeleri gerekmiyormu?Ozamn herkes 2 kişiyi yanına alsın tutanak tutsun.öyle şey olurmu? ne dersiniz?
Varsayım üzerine paniğe kapılmaya gerek yok. Siz sicil raporunuzu isteyin. Ondan sonra değerlendirelim.
haklısınız.teşekkür ederim.sicil raporlardan sonra gelişmeden haberdar ederim.
Alıntı:
Human01 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar,
aralık ayının 24 ünde bir yılım doldu.ve bugün(14.01.2009 tarihindede )hakkımda gecen cuma bilgisayarımı kapatmadığım ve odadaki ışığı söndürmediğim gerekçesi ile tutanak tutulmuş.daire başkanı 2 arkadaşımı şahit göstermiş.imzalamışlar.2008 yılı sicilime yansırmı bu?Ne yapmam lazım.60 altında not vermekle tehdit etmişlerdi.?acil yardım lütfen.asaletimi engellermi bu durum?
bana zimmetli olarak bilgisayar yada oda verilmedi.
Ah be güzel kardeşim Neden bilgisayarı ve ışıkları kapatmıyorsun Sonuçta orası senin ekmek teknen Demekki bunu defalarca yapmışsın veya her ne ise bir şeyler yapmışsınki adamların canına tak demiş Tutanak tutmuşlar Ne diyeyim İnşallar kötü sonuçlanmaz Bak asaletinde daha tasdiklenmemiş İnşallah bir zarar görmezsin diyelim Başka ne denilebilirki Aman bundan her hangi bir kötü sonuç çıkmazsa Bundan sonra çok dikkatli ol Artık devir farklı devir Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.