Kirada oturduğum evin satılması
Merhabalar,
Geçen gün evsahibim geldi.Kirada oturduğum evi emlakçıya verip satılığa çıkardığını söyledi.
Ben de hayırlısı olsun dedim.
Hemen emlakçı ukala ukala arayıp evi gezmeye geleceğini,evin görünen taraflarına ilanlar yapıştıracağını belirtti.
Benim bu durumda haklarım neler? Yani ben emlakçıyı içeri sokmak istememekle beraber açıkcası satılık ilanlarınıda camlarıma yapıştırmasınıda istemiyorum.
Ayrıca diyelim ki satıldı.6 ay içerisinde çıkmam mı gerek.
Yeni ev sahibi beni çıkartmak ve çıkmam için ne yapması gerek.
Eğer ben çıkmaz isem ne olur?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Kirada oturduğum evin satılması
Alıntı:
bulnes rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Geçen gün evsahibim geldi.Kirada oturduğum evi emlakçıya verip satılığa çıkardığını söyledi.
Ben de hayırlısı olsun dedim.
Hemen emlakçı ukala ukala arayıp evi gezmeye geleceğini,evin görünen taraflarına ilanlar yapıştıracağını belirtti.
Benim bu durumda haklarım neler? Yani ben emlakçıyı içeri sokmak istememekle beraber açıkcası satılık ilanlarınıda camlarıma yapıştırmasınıda istemiyorum.
Ayrıca diyelim ki satıldı.6 ay içerisinde çıkmam mı gerek.
Yeni ev sahibi beni çıkartmak ve çıkmam için ne yapması gerek.
Eğer ben çıkmaz isem ne olur?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Ev sahibi eve "satılık" ilanı asabilir.
Kiracı evi görmek isteyenlere belirlenen makul zamanlarda evi göstermek zorundadır.
Evi yeni alan şahsın kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı varsa satın aldıktan sonra 1 ay içinde kiracıya ihtar göndermek kaydıyla 6 ay içinde tahliye isteyebilir.
Veya yeni ev sahibi, aynı eski sahibi gibi kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı varsa kira dönemi sonunda tahliye isteyebilir.
Çıkmazsanız tahliye davası açar, dava sonucunda tahliye kararı çıkar, size de oturduğunuz sürenin kirasının yanı sıra mahkeme, avukatlık ve icra dairesi masraflarını ödemek düşer.